Hæsblæsende deler mellem AGF og FC Midtjylland

Enorme chancer, brændt straffespark, midlertidigt spilstop og et uafgjort resultat på måltavlen. Der var godt gang i den, da AGF og FC Midtjylland fredag aften åbnede superligasæsonen 2024/25.

AGFs Tobias Bech appellerer for straffespark efter duellen med FC Midtjyllands Mads Bech under superligakampen mellem AGF og FC Midtjylland i Ceres Park i Aarhus fredag den 19. juli 2024.
Tobias Bech
8′
A. Buksa
47′
45′
90′

En hæsblæsende start på Superligaen 2024/25.

Der var knald på i Aarhus fredag aften, da AGF og FC Midtjylland åbnede superligasæsonen med et uafgjort 1-1-resultat.

Selvom det var de forsvarende danske mestre, der gæstede AGF, så var det ikke til at se på banen, hvor hjemmeholdet for alvor havde taktstokken fra start.

Herunder kommer et kort referat af kampen. Highlights fra opgøret kan ses i videoen øverst i artiklen

Allerede efter otte minutter kunne Tobias Bech bringe AGF foran med 1-0, men det stoppede ikke AGF’ernes fremmarch.

‘De hviie’ fortsatte med at presse på og havde flere store chancer i første halvleg. Selv fra 11-meter-pletten formåede AGF dog ikke at udbygge føringen, da Patrick Mortensen brændte straffespark kort før pausefløjt. 1-0 ved pausen.

Det var dog et mere eller mindre forvandlet FC Midtjylland-mandskab, der mødte op til anden halvleg i Aarhus. I hvert fald var ‘Ulvene’ klart bedre med fra startfløjt i anden halvleg, og det udmøntede sig i en hurtig udligning af den polske debutant, Adam Buksa.

Anden halvleg var generelt set en mere jævnbyrdig af slagsen. Kampen var kortvarigt afbrudt efter 60 minutters spil, da en person på tilskuerrækkerne blev dårlig, men intensiteten på banen fortsatte herefter.

Chancerne var dog langt fra lige så store i anden halvleg, som de var det i første halvleg. Trods ni minutters tillægstid blev det ikke til flere scoringer, og kampen endte dermed i en deler på 1-1.

Superliga transferoverblik: Se alle handler i sommeren 2024

I den kommende spillerunde står AGF over for F.C. København i Parken, mens FC Midtjylland gæster FC Nordsjælland.