Kvindelandsholdet

Sådan! Harder og spøjst selvmål sender Danmark til EM

Et belgisk selvmål satte Danmark i gang og på sporet af kvalifikation til EM-slutrunden næste sommer. Anfører Pernille Harder var kampens spiller med mål og oplæg.

Danmarks kvinder skal spille EM i Schweiz næste sommer.

Det står klart efter en sejr på 3-0 på udebane mod Belgien, som nu ikke kan nå Danmark i kvalifikationsgruppen. Det kan Tjekkiet heller ikke.

Dermed kvalificerer Danmark sig sammen med verdensmestrene Spanien, som i maj og juni slog Danmark to gange.

Første halvleg var en uskøn affære, hvor ingen af de to mandskaber fik rytme i deres spil.

Det blev bedre for danskerne i anden halvleg, men mandskabet skulle hjælpes på vej af en belgisk hofte.

Energiske Frederikke Thøgersen fik en åbning i højre side, og den udnyttede hun til at sende et indlæg ind foran mål. En dansk spiller blev nedlagt, og der blev appelleret for straffe.

Kampens dommer slap dog for at skulle tage en svær beslutning, for belgiske Janice Cayman vendte siden til indlægget, som ramte hende omkring hoften og gik i mål.

Det fik gang i danskerne og i særdeleshed Pernille Harder.

Først sparkede hun selv Danmark på 2-0 kort efter selvmålet. Og med små ti minutter igen vandt hun bolden tæt på Belgiens felt.

Af to omgange spillede anføreren Sara Holmgaard fri i feltet. Hun skulle bare bruge et forsøg på at sparke bolden flot op i nærmeste kryds.

3-0 til Danmark, som nu booker plads til EM 2025, der spilles i Schweiz.

Langskud og to med hovedet: Danmark henter vigtig sejr