3F Superligaen

– Havde ikke regnet med, at det allerede var nu

Mads Bech Sørensen vendte forrige sommer retur til dansk fodbold. Her endte han med at vælge FC Midtjylland, og allerede et år senere står han nu med et dansk mesterskab i hånden – og udsigt til Champions League-kvalifikationen. Det havde han måske ikke helt set komme. I hvert fald ikke i første sæson.

Mads Bech Sørensen dirigerer med sine holdkammerater i FCM.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Han blev meldt så godt som på plads i AGF, men i sidste ende valgte han FC Midtjylland.

Og det fortryder Mads Bech nok ikke.

Et år efter sit skifte fra Brentford til midtjyderne står han nemlig med et dansk mesterskab og udsigt til Champions League-kvalifikation.

Som han og resten af holdkammeraterne i FC Midtjylland er i færd med at forberede sig på den kommende sæson, er han da heller ikke bleg for at indrømme, at han nok ikke havde forudset, hvor godt det egentlig kom til at gå.

– Nej. Jeg var ikke sikker på, at det var nu, vi ville gøre det.

– Jeg mener, da jeg skifter dertil, der ligger vi nummer seks. Og måske er vi lige nede at vende på en syvendeplads runden efter. Så det var ikke forventningen, at den hedder Champions League-bold allerede nu, siger han til campo.dk.

Mads Bech er dog lige så lidt bleg for at indrømme, at han ikke kunne have drømt om en meget bedre tilbagekomst til dansk fodbold, som han allerede forlod som 18-årig tilbage i 2017.

Mads Bech Sørensen dirigerer med sine holdkammerater i FCM.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

– Det kunne ikke have været meget bedre.

– Jeg skiftede til Midtjylland for at se, om jeg kunne vinde mesterskabet. Vinde noget. Komme ud og spille europæisk. 

– Champions League er det bedste, man kan spille af europæiske turneringer. Det ville være sindssygt fedt at kvalificere sig til det. Både som hold, men også personligt – at prøve kræfter med europæiske turneringer.

– Det er noget af det, jeg gerne vil. Og noget af det, jeg har vægtet højt, da jeg valgte Midtjylland i sommer, siger Mads Bech.

FC Midtjylland skal i Champions League-kvalifikation starte ud med at besejre enten FC Ballkani fra Kosovo eller UE Santa Coloma fra Andorra.

Det er altså to relativt ukendte modstandere, som begge rangerer markant lavere end FC Midtjylland på UEFA’s klubkoefficientrangliste.

Den 25-årige FCM-stopper fortæller, at selvom han ikke har det store kendskab til de to klubber, så er det en opgave, som FC Midtjylland skal kunne klare.

– Jo, jeg synes, vi bør være store favoritter. Alt kan jo altid ske, men jeg vil sige, vi er store favoritter, siger han.

FC Midtjylland starter med at spille ude mod enten FC Ballkani eller UE Santa Coloma den 23. juli.

De to potentielle modstandere mødes inden da for at finde ud af, hvem der skal op mod den danske mester i jagten på en plads i det forjættede land.

Returopgøret spilles en uge senere i Herning.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P