EM 2024

Forbandelsen brudt: England videre efter straffespark

Trent Alexander-Arnold sparkede det afgørende straffespark og sendte England i semifinalen efter sejr mod Schweiz.

B. Saka
80′
B. Embolo
75′

England er i semifinalen ved EM!

Det var en halv kedelig affære mellem England og Schweiz lørdag aften. De to mandskaber startede lovende ud i kvartfinalen, men de store chancer udeblev.

Og da tempoet så småt forlod kampen, blev det noget søvndyssende at se med. Begge hold havde styr på organisationen, men de havde problemer med at skabe store chancer.

Det var Schweiz, som en smule overraskende var de første, der gjorde det. Efter et mindre pres kom Breel Embolo først på et indlæg ved bagerste stolpe. Og så kunne han sende sit hold foran.

Men den føring holdt kort. Arsenal-stjernen Bukayo Saka tog sagen i egen hånd fem minutter senere. Han trak ind i banen og fyrede kuglen i kassen, som vi kender det fra Arsenal.

1-1. Og det blev kampens og den forlængede spilletids resultat, og så skulle det afgøres på straffe. Her var det England, som var køligst, og alle fem sparkere scorede.

Liverpool-spilleren Trent Alexander-Arnold sparkede det afgørende spark ind.

1-0 Palmer scorer (England)

120+1 SLUTFLØJT. Kampen skal afgøres på straffe!

117‘ Xherdan Shaqiri tager hjørnesparket, og han sparker direkte på kassen. Overliggeren redder for England

116‘ Pickford på afveje. Den engelske keeper bliver fanget på mellemhånd, men Silvan Widmer kan ikke ramme en holdkammerat

109′ Kane kan ikke fortsætte. England sætter Ivan Toney på banen i stedet. Kyle Walker overtager anførerbindet

108′ Skidt øjeblik for England. Anfører Harry Kane går i græsset, og han ligner en, der har problemer

106′ De sidste 15 minutter er sparket i gang

105′ PAUSE i den forlængede spilletid

102′ Jude Bellingham vender og drejer i feltet. Englænderen sender en afslutning afsted mod målet, men Sommer redder

94′ Rice tæt på! Declan Rice tvinger Yann Sommer ud i en stor redning med et flot forsøg fra 20 meters afstand

90′ Holdene er i gang igen!

90′ Slut! Det ender 1-1, og kampen skal afgøres i forlænget spilletid

81′ Saka trækker ind i banen, og sparker på kassen med venstrefoden. En afslutning som vi kender fra Arsenal

81′ England 1-1 Schweiz. Bukayo Saka scorer

81′ MÅÅÅÅL TIL ENGLAND

74′ Efter et længere pres kommer Schweiz foran. Et indlæg kommer til bagerste stolpe, hvor Breel Embolo hårdt presset får en tåspids på, så bolden går i mål

74′ England 0-1 Schweiz. Breel Embolo scorer

74′ MÅÅÅL TIL SCHWEIZ

66′ GULT KORT. Til Englands anfører Harry Kane

65′ Michel Aebischer får en pæn mulighed fra kanten af feltet. Schweizeren kan dog ikke holde sparket nede

50′ Afslutning fra Schweiz. Breel Embolo afslutter tæt under mål, men han er hårdt presset, og Jordan Pickford redder

45′ Anden halv er sat i gang

45′ Pause. Michel Aebischer har haft en svær første halvleg overfor Bukayo Saka. Arsenal-spilleren har overtaget i deres direkte duel og er driblet forbi schweizeren hele fire gange

45′ Pause

45′ Bukayo Saka dribler forbi to modstandere og finder Kobbie Mainoo i feltet. Granit Xhaka tackler til hjørne

32′ GULT KORT. Til Fabian Schär fra Schweiz efter en hård tackling

29′ Det er meget chancefattigt indtil videre. Det meste af spillet foregår på Schweiz’ banehalvdel

22′ Hårdt frispark af Schweiz’ nummer 7 Breel Embolo på Jude Bellingham

13′ Det bølger fortsat. Et schweizisk pres er blevet afløst af et engelsk. Ingen store muligheder endnu

7′ Lovende start på kampen. England er kommet bedre ud end tidligere. I den anden ende går N’Doye forbi Trippier og sender et skarpt indlæg afsted. Det bliver afværget