EM 2024

Italiensk forbund melder ud om Spalletti efter chokexit

Ottendedelsfinalen blev endestationen for de forsvarende europæiske mestre fra Italien, og dagen efter det skuffende exit melder landets fodboldforbund ud omkring landstræner Luciano Spalletti.

Spalletti til pressemøde
Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix

Lørdag tabte Italien fuldfortjent til Schweiz i ottendedelsfinalen ved dette års EM.

Søndag blev der afholdt pressemøde, hvor landstræner Luciano Spalletti og præsident for det italienske fodboldforbund, FIGC, Gabriele Gravina var på podiet.

Og her indledte sidstnævnte med at slå fast, at slutrundens resultat var en stor skuffelse.

– Vi er kede af, at vi ikke kunne give alle italienske fans den glæde, de fortjener. Vi er skuffede over resultatet, men i sportens verden er et resultat underlagt mange forskellige variabler, udtaler Gravina ifølge italiensk Sky Sports, og fortsætter:

– Vi havde også en lang snak med træneren: Jeg er pragmatisk og mener, det er utænkeligt at løse problemer i en svær stund ved at smutte fra et projekt, som vi fra starten af har sagt, er et treårigt projekt.

Spalletti til pressemøde
Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix

– Man kan ikke tænke sig at opgive et projekt efter otte-ni måneders aktivitet. Noget skal ændres, noget skal revideres i forhold til tilgangen.

Præsidenten slår fast, at noget skal andres, og noget vil blive ændret, men ikke på landstrænerpositionen. Der kommer Spalletti fortsat til at sidde.

– Spalletti har vores tillid, det er ham, som skal styre holdet. Om 60 dage begynder en ny begivenhed, vi kan ikke tro, at der pludselig blomstrer Mbappé’er, Ronaldo’er og Messi’er op i Italien om 60 dage. Det kræver tålmodighed, lyder det fra præsidenten.

Spalletti overtog landstrænerposten i Italien i efteråret 2023. Om to måneder begynder Nations League-turneringen. Her er Italien i øverste lag og i gruppe med Belgien, Frankrig og Israel.

Se alle grupper til Nations League her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P