EM 2024

Schmeichel afviser tidsudtræk: Løber ikke for at samle skrald

Kasper Schmeichel blev i Danmarks kamp mod Serbien af flere gange overdænget med ølkrus fra de serbiske tilskuere.

Kasper Schmeichel samler ølkrus op, som de serbiske fans har kastet efter ham under kampen mellem Danmark og Serbien ved EM 2024.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel havde nok at se til i kampen mod Serbien tirsdag aften.

Foruden det som han er på banen for – nemlig at holde sit mål rent – så fungerede han undervejs i anden halvleg også som en slags afrydder.

Ad flere omgange fløj der nemlig ølkrus mod den danske målmand fra de serbiske fans, og så var det ellers op til den danske målmand at sørge for, at hans målfelt forblev rent og ryddeligt.

Ølkrusene begyndte særligt mod slutningen af kampen at flyve om ørene på Schmeichel, som selv afviser, at han brugte det til at trække tiden.

– Der var nok at samle op [..] Forventer folk, at jeg løber efter det, lød det fra Schmeichel, der samtidig afviser, at det var ment som en provokation.

– Overhovedet ikke, men jeg kommer da ikke til at løbe efter at samle andre folks skrald op.

Selvom serberne ikke lod til at være super-angrebslystne i løbet at kampens første 75 minutter, så begyndte ølkastningen først, da holdet fra Balkan begyndte at etablere et pres mod det danske mål mod slutningen af kampen.

Derfor forstår den danske målmand heller ikke helt, hvorfor de serbiske fans i det hele taget begyndte at kaste med øl og ølkrus.

– Det er jo efterhånden blevet moderne i fodbold. Jeg kunne aldrig finde på at kaste noget på et andet menneske, men hvis de har lyst til at bruge deres tid på det – det fjerner jo bare momentum fra deres eget hold, så hvis det var det, de ville bruge tiden på, jamen, så er det fint med mig, lyder det fra Schmeichel.

Tirsdagens kamp var den i alt fjerde kamp mellem Danmark og Serbien, og det er samtidig første gang, at Serbien får point mod Danmark.

Det får de mulighed for igen efter EM, hvor de to nationer er i pulje sammen ved Nations League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P