EM 2024

Den er hjemme! Danmark er videre og skal møde Tyskland

Det danske landshold krigede tirsdag aften et uafgjort resultat hjem mod Serbien, og nu venter Tyskland i ottendelsfinalen ved EM 2024.

Morten Hjulmand får gult kort til EM 2024

Det danske landshold gjorde det.

Med uafgjort 0-0 mod Serbien spillede Danmark sig videre fra Gruppe C, og Serbien rejser nu hjem fra Tyskland.

Kampen blev en taktisk affære, hvor anden halvleg især bar præg af stor nervøsitet.

Efter anden halvleg, hvor Danmark fightede den hjem, slutter Herrelandsholdet nu på en andenplads i gruppen og skal møde Tyskland på lørdag.

Du kan herunder se hele kampforløbet mod Serbien.

club logo club logo
45′
Anden halvleg
90′

SLUTFLØJT!

90+2 Serbien og Sergej Milinkovic-Savic får en fri afslutning fra kanten af feltet efter et længere pres. Kasper Schmeichel redder ad to omgange.

90′ Der er fem tillægsminutter

87′ Christian Eriksen bliver skiftet ud efter endnu en flot landskamp, hvor han tager landskampsrekorden. Ind kommer Yussuf Poulsen der skal ind i krige den.

85′ Kæmpe chance til Danmark, da Joakim Mæhle bryder igennem på højrekanten og lægger den indover til Kasper Dolberg ved bagstolpen. Danmark får et hjørnespark.

82′ Serbien er tæt på, da Mitrovic kommer op til et hovedstød. Men afslutningen rammer ikke målet, og på det næste indlæg får den store angriber gult kort for film.

79′ Begge lejres fans er stille lige nu. Nervøsiteten er så tyk, at den er til at skære i.

77′ Serbien presser på og forsøger en dyb stikning ind bag det danske forsvar, men Andreas Christensen er vågen og bryder bolden.

74′ Thomas Delaney er på vej på banen

72′ Kasper Dolberg skubbes omkuld i feltet og vil have straffe – men det får han ikke

71′ Det er højspændt lige nu! En serbisk scoring sender Danmark ud – en dansk scoring sender Danmark på førstepladsen (Der står 0-0 i kampen mellem England og Slovenien)

68′ Kasper Hjulmands modtræk ser ud til at være en indskiftning af Yussuf Poulsen

67′ Dusan Vlahovic kommer på banen for Serbien. Nu satser de!

64′ Jannik Vestergaard stiger helt alene til vejrs og header mod mål, men det er lige på den serbiske målmand – øv!

64′ Alexander Bah får hjørnespark

62′ Denne gang er det Morten Hjulmand, der får en fin skudmulighed efter godt dansk spil, men heller ikke hans afslutning er præcis

60′ Christian Eriksen og Morten Hjulmand spille småspil på feltkanten og lægger af til AC, der dog tordner bolden over mål

58′ Rasmus Højlund er tydeligvis ikke tilfreds, men det er ikke nødvendigvis udskiftningen. Han har – igen – haft en virkelig vanskelig kamp

58′ Kasper Dolberg kommer på banen i stedet for Rasmus Højlund

55′ Pierre-Emile Højbjerg sætter sig igennem overfor Dusan Tadic og får et indkast – Han appellerer til de danske tilskuere, og han får straks svar på tiltale!

53′ Kææææmpe pibekoncert blandt de serbiske fans

53′ Joachim Andersen sparker bolden i eget net, men heldigvis bliver målet annulleret for offside

51′ Andreas Skov Olsen tager bolden med sig ind i banen og forsøger at curle den ind ved fjerneste stolpe, men en serber retter af til hjørne

49′ Serbisk hjørnespark – samtlige serbiske tilskuerer rejser sig forventningsfuldt, men Jannik Vestergaard header væk

48′ Alexander Bah med et farligt indlæg, men bolden ligger bag Højlund, og en serber står klar til at rydde op.

47′ Puha – Mitrovic tæt på at blive farlig fra start, efter en uenighed mellem AC og Vestergaard, men sidstnævnte strækker alle 199 centimeter og får lagt bolden tilbage til Schmeichel

46′ Serbien giver bolden op

PAUSE – Andreas Skov Olsen kommer på banen for Danmark i stedet for Jonas Wind

PAUSE – Serbien ser ud til at skifte Dusan Tadic og Luka Jovic ind fra anden halvlegs start!

PAUSE – Boldbesiddelsen hedder 56%-44% i dansk favør, og 4-1 i chancer – også i dansk favør

PAUSE – De serbiske fans buher ved pausefløjt. De er ikke tilfredse

PAUSE – Halvlegens sidste aktion bliver en serber, der sparker bolden direkte ud over sidelinjen

45′ Det lugter af en nulløsning ved pausen. Ét minut bliver der lagt til

43′ En ufarlig situation er ved at blive det, men Alexander Bah redder til indkast

42′ Danmark i fuld kontrol her kort før pausen. Virker nærmest til at Serbien er tilfreds med uafgjort

39′ Stor chance til Jonas Wind, men han glider i det, han sparker til bolden, som derfor ryger langt over mål. Muligvis kampens bedste mulighed

36′ Stilstand i kampen lige nu. Kasper Hjulmand kalder Andreas Skov Olsen til sig og giver ham et par instrukser. Tidlig indskiftning?

33′ Serbien med optræk til en stor chance, men Eriksen rydder op, inden det bliver farligt

32′ Dansk hjørnespark. Ølkrus regner ned over Christian Eriksen, som ikke lader sig gå på af det. Ender med en pæn skudmulighed for Rasmus Højlund, men den serbiske målmand redder sikkert

30′ Morten Hjulmand får gult kort. Isoleret set okay, men der breder sig en stemning blandt danske fans og spillere af, at dommeren dømmer serbernes vej

29′ Mitrovic med en pæn hovedstødsmulighed, men den bliver blokeret i det danske forsvar. Efterfølgende vinder Jannik Vestergaard sin duel med den serbiske nummer 9

27′ Nu giver dommeren i stedet frispark til Serbien og et gult kort til Jonas Wind. Det er hverken Hjulmand, Wind eller de danske fans enige i

25′ Højlund nedlægges igen-igen-igen. Kasper Hjulmand reagerer på sidelinjen – han vil tydeligvis have dommeren til at beskytte sin angriber noget mere

23′ Jonas Wind scorer – men Eriksens hjørnespark har helt tydeligt været ude over baglinjen først

22′ Serbien har svært ved at få clearet det efterfølgende hjørnespark, og Danmark ender med at få et nyt

21′ Lidt tilfældigt havner bolden for fødderne af Christian Eriksen, der fra feltkanten sender en meget kvalificeret afslutning mod mål, men den serbiske målmand er vågen

19′ Eriksens hjørnespark bliver headet ud til et nyt. Anden gang griber den serbiske målmand

18′ Mæhle udfordrer flot på venstrekant. Får et hjørnespark ud af anstrengelserne

16′ KÆMPE chance til Alexander Bah, som dog header forbi mål. Han føler selv, at der er straffespark, men kontakten er for tynd. VAR er enig – serbisk målspark

15′ Christian Eriksen skiller sig elegant af med bolden under stort pres. Jeg forstår godt, at den serbiske landstræner gerne havde set Eriksen på bænken:

Serbisk landstræner om dansk stjerne: Håber han starter ude

13′ Serbien vil gerne lokke Danmark frem på banen, så de har mere bagrum at spille i. Gad vide om det er deres taktik hele kampen

11′ For første gang i kampen sætter Serbien mere end fem afleveringer sammen. Det er ved at blive farligt, men heldigvis bliver en stikning i dybden for lang og går ud til dansk målspark

9′ Varme tanker til Rasmus Højlund i dag – han kommer til at skulle tage imod SÅ mange tæsk!

7′ Danmark helt klart bedst fra start. Serbien lader ikke til at være særlig sikre på bolden

6′ Det bliver et slagsmål af en fodboldkamp det her, det kan man allerede nu fornemme!

5′ Fin frisparkskombination af Danmark, men Jonas Winds tæmning sidder ikke helt i skabet, og derfor bliver hans afslutning sløj.

4′ Frispark til Rasmus Højlund et godt sted, efter Nikola Milenkovic nærmest flår trøjen af ham. Tidligt gult kort til Serbien

2′ Jannik Vestergaard vinder den første direkte duel med Aleksandar Mitrovic. Det kan godt blive en nøgleduel i kampen

2′ Det første minut gik med ren dansk boldbesiddelse

1′ KICK-OFF!

20:59: Danmark giver bolden op

20:59: Danskernes samles i en lille rundkreds midt på banen. Nu er det op over..

20:58: Nok var der god stemning i både Stuttgart og Frankfurt, men man kan godt mærke, at der lige er 20-25.000 flere på plads i aften!

20:55: Nationalmelodierne endte uafgjort – 1-1!

Scenarierne for videre dansk avancement:

20:45: Hvis vi lige skal rekapitulere, så vil en sejr og en uafgjort med sikkerhed sende Danmark videre. Om det bliver som etter, toer eller treer afhænger af kampen mellem England og Slovenien

Selv et snævert nederlag kan sende Danmark videre som en af de fire bedste treere ved EM. Det kræver først og fremmest, at Slovenien IKKE får point mod England. Dernæst kræver det også, at hverken Tjekkiet eller Georgien vinder deres kampe i morgen. Hvis Tjekkiet får uafgjort i morgen, må Danmark ikke have tabt med mere end ét mål i dag. Hvis Georgien får uafgjort i morgen, må Danmark ikke have tabt med mere end to mål i dag

20:37: Re-Sepp-ten har netop lydt fra den danske ende af stadion, men nu lyder en serbisk pendant. Den lyder meget….. serbisk..

20:34: De serbiske fans er også mødt op, og de har i dén grad medbragt både humør og sangstemmer – der bliver kamp både på og udenfor banen!

20:32 Lad det være sagt med det samme:

DET KOGER PÅ ALLIANZ ARENA!!!!

20:31 Novak Djokovic er på stadion, og den serbiske tennislegende stod nærmest i vejen, da det danske landshold løb på banen

20:30 Hos Serbien ER der til gengæld et par gedigne overraskelser at finde i startopstillingen. Landstræner Dragan Stojković har bænket både Dusan Vlahovic, Dusan Tadic og Sergej Milinkovic-Savic. Læs mere om Serbiens opstilling her.

20:30 Kasper Hjulmand har kun foretaget én udskiftning til kampen mod Serbien i forhold til kampen mod England. Joakim Mæhle afløser Victor Kristiansen på venstre wing.