EM 2024

Serbisk landstræner om dansk stjerne: Håber han starter ude

Den serbiske landstræner, Dragan Stojković, har store roser til Danmark forud for de to landes altafgørende EM-møde tirsdag aften, og særligt én dansker bliver fremhævet.

Serbiens landstræner, Dragan Stojković, har kæmpe respekt for Danmark og Christian eriksen i særdeleshed.
Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

Både Danmark og Serbien har tirsdag muligheden for at spille sig videre til knockoutfasen ved EM 2024.

At begge hold spiller sig videre, lader ikke umiddelbart til at være en mulighed.

Med et halvt øje på den samtidige kampe mellem England og Slovenien vil både Serbien og Danmark efter alt at dømme gå efter sejren.

På pressemødet forud for kampen blev den serbiske landstræner stillet et lidt besynderligt sprøgsmål af en serbisk journalist.

Journalisten ville gerne vide, om landstræner Dragan Stojković helst så Christian Eriksen starte inde eller på bænken i morgendagens kamp.

– Christian Eriksen er en spiller, der har betyder rigtig meget for fodbold. Han har haft en fantastisk karriere. Jeg er så glad for at se, at han stadig er blandt os og kan spille efter hans helbredsproblemer.

Hvordan går Danmark videre fra EM-gruppespillet?

– Selvfølgelig vil jeg foretrække, at han sidder på bænken, for han er rigtig god, intelligent og god med bolden. Han er meget præcis, og har et rigtig godt skud, som er farligt for alle målmænd i verden. Vi skal være ekstra påpasselige, hvis han starter tirsdag.

– Selvfølgelig kender vores spillere meget til Danmark, men vores spillere skal holde Eriksen væk fra målet, og det bliver en opgave for vores midtbane. Vi skal være meget påpasselige, når det kommer til ham – han er en verdensklassespiller, lyder det fra Dragan Stojković.

Foruden roser til Christian Eriksen nævnte den serbiske landstræner også Pierre-Emile Højbjerg, Andreas Christensen og Joakim Mæhle som tre profiler, der vil kræve ekstra serbisk fokus i tirsdagens kamp.

At Stojković skulle få sin vilje i forhold til Eriksen plads i den danske startopstilling virker mere end bare en smule urealistisk.

Se den serbiske landstræners svar her:

Den danske 10’er har spillet alle Danmarks landskampe i år, og i kampen mod Serbien kan han tilmed blive historisk, da han, såfrem han spiller, sætter ny rekord for flest danske a-landskampe.

Eriksen kan spille sin landskamp nummer 133 for Danmark, og dermed vil han gå forbi Simon Kjær – som dog også kan komme i spil.

Kampen mellem Danmark og Serbien spilles tirsdag klokken 21 på Allianz Arena i München.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P