EM 2024

Albanien ude af EM efter smal spansk sejr

Spanien skiftede hele holdet forud for deres sidste gruppekamp mod Albanien, men det var ikke nok til at sidstnævnte kunne sikre sig en plads videre ved EM.

Ferran Torres
13′
Første halvleg
club logo club logo
45′
Anden halvleg
90′

Spanien sikrede sig allerede videre avancement ved EM efter anden grupperunde, og de havde derfor valgt at skifte næsten hele holdet til mandag aftens kamp mod Albanien. Kun Aymeric Laporte var genganger fra Spaniens seneste kamp.

Albanien derimod stillede med stærkeste opstilling, men det var ikke nok til for alvor at presse Spanien, som var overlegne kampen igennem.

Spanien dominerede fra start og efter 13 minutter kunne Ferran Torres bringe storfavoritten foran 1-0. Der var ikke de helt store chancer i resten af kampen og derfor blev Ferra

90+4′ Slut. Spanien vinder 1-0 og Albanien er ude af EM.

90+2′ Albanien med stor mulighed, men Raya redder flot.

90′ Spaniens Vivian får en advarsel.

88′ Advarsel til Albaniens nummer 16 for en albue i hovedet på en spansk spiller.

84′ Dani Olmo skiftes ud for Alex Baena. Kan meget vel blive kåret til kampens spiller.

83′ Albanien med afslutning, men rettes af til hjørnespark.

81′ Albanien skifter ud.

80′ Morata med afslutning på hjørnesparket.

79′ Spaniens Dani Olmo med afslutning, som fører til hjørnespark.

77′ Albaniens Asllani trykker af udenfor feltet, men bolden sniger sig forbi mål.

76′ Alvaro Morata med stor chance, som efterfølgende vinkes offside.

70′ To udskiftninger hos Albanien.

66′ Advarsel for film til Albaniens Bajrami. Ser ud til at være hårdt dømt.

66′ Albanien fastholder bolden.

65′ Hjørne til Albanien.

64′ Stor chance til Albanien! Armando Broja med afslutning, som reddes af Raya tæt under mål.

62′ Fermin Lopez kommer ind for Spanien, mens Oyarzabal går ud.

59′ Albainen foretager deres første udskiftning. Rey Manaj går ud for Fulham-angriberen Armando Broja.

52′ Gult kort til Albaniens landstræner Sylvinho efter brok.

50′ Olmo prøver fra midten af banen, da Albaniens målmand er langt ude, men bolden går forbi mål.

47′ Real Madrid-angriberen Joselu sparker akrobatisk bolden snævert forbi mål.

47′ Spanien er på bolden.

46′ Anden halvleg er skudt i gang.

46′ Spanien skifter Aymeric Laporte ud og Robin Le Normand ind.

45+1‘ Spanien går til pause foran 1-0, som sagtens kunne have været større.

45′ Albanien er tæt på udligning efter et fremragende langskud af Aslani, som David Raya må helt ud til stolpen og pille ned.

43′ Spanien meget tæt på 2-0 efter Dani Olmo laver fræk hæl inde i feltet, som blokeres i sidste øjeblik.

41′ Ferran Torres med et godt hovedstød, som går lidt over mål, på flot indlæg af Grimaldo.

39′ Albanien får en omstilling, men Spanien er hurtigt tilbage og chancen løber ud i sandet.

38′ Spaniens målmand David Raya tæt på at lave en stor fejl, da han sparker bolden i ryggen på Aymeric Laporte.

36′ Dani Olmo får en afslutning nær det lille felt efter flot forarbejde af Jesus Navas, men forsøget blokeres.

35′ Spanien presser på, men mangler det sidste for at komme til en stor chance.

26′ Spanien igen på bolden med et hjørnespark til følge.

24′ Albanien trykker Spanien tilbage.

21′ Dani Olmo trykker af fra distancen, men bolden går langt forbi mål.

17′ Albanien får spillet sig ind i det spanske felt, men muligheden løber ud i sandet.

16′ Spanien er ikke så overraskende på bolden og Albanien har svært ved at få fat.

13′ Mååååååååål. Ferran Torres afslutter et flot spansk angreb på oplæg af Dani Olmo.

12′ Spanien får endnu en afslutning, denne gang ved Joselu, men hans hovedstød går over mål.

11′ Mikel Merino kommer i feltet og får headet på målet, men forsøget reddes.

7′ Spanien er på bolden og trykker Albanien tilbage på banen.

5′ Albanien presser på og får kampens første hjørnespark.

2′ Albanien får et indlæg i feltet, som dog bliver afværget.

1′ Kampen er skudt i gang på Merkur-Spiel Arena i Düsseldorf med plads til 47.000 tilskuere.