EM 2024

Serbien har aldrig slået Danmark: Er altid gode

Det er det bare fjerde møde mellem et serbisk og dansk fodboldlandshold i historien tirsdag aften. Danmark har vundet de tre første, men det vil Dragan Stojkovic meget gerne lave om på.

Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

I tre forsøg er det ikke lykkes for Serbien at vinde mod Danmark.

Tirsdag står den på det bare fjerde møde mellem de to nationer. Og set med danske briller og klaphatten på, skal det gerne ikke blive til den første serbiske sejr.

Men holdets træner Dragan Stojkovic har tro på sit mandskab.

Det fortæller han på serbernes pressemøde mandag dagen før den afgørende kamp.

– Det bliver meget svært, men vi tror på, vi kan ændre statistikken. Vi har tabt tre kampe, så nu må det være på tide at ændre det.

– Danmark er historisk et rigtig godt hold. Det gælder i alle sportsgrene – men især fodbold. De gør god reklame for Skandinavien, siger han.

Danmark er ifølge Stojkovic kendt for at være gode i den fysiske del af fodboldspillet, men han respekterer også, at Christian Eriksen og kompagni er dygtige på kuglen.

– De har altid gode hold. Jeg har stor respekt for dansk fodbold. Træneren er en god fyr, og spillerne også.

– Fysisk bliver det en god udfordring for os, og vi skal være på samme niveau som dem.

– Det er vigtigt i moderne fodbold, især når du måder et godt fysisk hold.

– Men det er ikke kun fysisk. Teknisk er de også rigtigt gode, og de har gode tekniske spillere på holdet, siger landstræneren.

Den seneste kamp mellem Danmark og Serbien blev spillet i 2022. Det var en testkamp, som blev spillet i Parken og som Danmark vandt 3-0.







Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P