EM 2024

Dagen derpå: Engelske medier slagter Southgate & Co

Når de engelske spillere så småt er ved at vågne op, skal de ikke starte med at læse engelske medier. De er ikke søde på bagkant af kampen mod Danmark.

Harry Kane og Gareth Southgate i England-Danmark ved EM
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Gareth Southgate så rystet ud på sidelinjen. De engelske spillere var rådvilde.

Med lidt mere dansk skarphed havde Pierre Emile Højbjerg sparket et muligt dansk sejrsmål ind. Eller Alexander Bah havde fundet en fri medspiller i feltet – begge efter engelske foræringer.

Der var mange ting, som var galt for englændere i kampen mod Danmark. Og det bliver bemærket i den engelske presse, som er hårde mod deres landshold.

Allerede efter de første 45 minutter var de første engelske sabler slebet. Her var det anfører og stjerneangriber Harry Kane som stod for skud:

– Jeg kunne ikke leve med, at min frontangriber ikke leverede samme arbejdsindsats som de andre spillere, sagde Manchester United-legenden Rio Ferdinand i BBC’s studie om Kane.

Den tidligere Manchester City-mand Micah Richards stemmer i og peger på, at selvom Kane scorer mange mål, er der andre af spillets facetter, han er nødt til at forbedre.

Efter kampen måtte ellers diplomatiske Gary Lineker bemærke.

– Ærlig talt, så er Harry Kane nødt til at gøre det meget bedre, siger han.

Det er ikke kun på britisk public service-TV, de store stjerner bliver flået.

Hos mediet The Mirror lyder det i deres nedtakt af kampen:

– Three Lions var ikke gode imod Serbien i deres åbningskamp i en ikke overbevisende sejr. Men det her var et skridt tilbage snarere end fremad.

Gareth Southgates spillere kunne ikke holde fast i bolden, de gav chancer væk, og danskerne var det bedste hold. Det er dem, som vil være skuffede over ikke at få de tre point, lyder det.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I The Guardian skriver journalisten Barney Ronay med vanlig retorisk flair:

– Der var tidspunkter, hvor det her lignede tiden før Southgate. Det mindede om Island i Nice for otte år siden. (…) Følelsen af at bolden pludselig er en firkantet, tikkende bombe.

– Der var frygt at spore fra første fløjt. I de første sekunder skar Danmark igennem i venstre side af Englands midtbane uden nogen modstand, hårdhed. Ingenting.

Ved EM i 2016 blev England sensationelt sendt ud af Island i ottendelsfinalen.

I det mere tabloide medie The Sun er de også forbløffede over præstationen og især midtbaneeksperimentet med Liverpool-stjernen Trent Alexander-Arnold:

– Med Trent Alexander-Arnold der fejler stort på midtbanen, ingen venstre back og nu med store spørgsmålstegn ved alle af Englands forreste tre spillere, begynder det her at ligner en mudret slutrunde, skriver de.

Helten Hjulmand: Vi har sat høje standarder for Danmark
Kyle Walker får en bold lige i ansigtet til EM 2024
Foto: Ritzau / Scanpix / Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

The Athletic undrer sig over, hvad der sker med det engelske spil, når de kommer foran. Det er sket i de to første kampe i turneringen.

– I stedet har England svaret igen med sløve pasninger, konservative positioneringer og komplet fravær af offensive bevægelser.

– I resten af første halvleg lignede det, at England havde problemer hele vejen igennem rygraden af holdet, skriver mediet.

Selvom der bliver tegnet et meget sort billede af englænderes foreløbige EM-præstationer bemærker flere også, at England med fire point i to kampe er meget tæt på at være videre fra gruppen.

Dansk overtag: Vi skulle have vundet

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P