EM 2024

Vild affære i Balkan-brag – fra skurk til helt

Der var alt på spil for både Albanien og Kroatien, da de to Balkan-lande ramlede sammen ved EM. Sidstnævnte fik i løbet få minutter vendt opgøret på hovedet.

Albanien krydser klinger med Kroatien ved EM 2024.

Kroatien tabte sin første kamp ved EM 2024 med 0-3 mod Spanien. Albanien tabte 1-2 mod Italien.

Derfor kunne de to Balkan-nationer dårligt klare sig med pointtab onsdag – men sådan gik det nu en gang.

Albanien var klart banens bedste mandskab i første halvleg – stik mod forventning. Derfor kunne de gå til pause med en føring på 1-0.

Kroatien satte sig dog på anden halvleg, og i løbet af to minutter lykkedes det for Luka Modric og co. at nette ikke bare én men to gange.

Det var dog ikke nok til en sejr, for dybt inde i kampens tillægstid fik Klaus Gjasula gjort skaden god med en udligning, efter han havde scoret i eget mål et kvarter forinden.

A. Kramarić
74′
K. Gjasula
76′
Q. Laçi
11′
K. Gjasula
90’+5′

SLUT 90+8´ Det ender med en pointdeler. Begge nationer har nu et enkelt point efter to kampe. Albanien mangler at møde Spanien, mens Kroatien mangler at møde Italien

90+5′ Vanvittige scener. Albanien fik sat sig på spillet og presset på til allersidst. Sløjt kroatisk forsvarsspil igen, da bolden ender hos Klaus Gjasula, der scorer og går fra helt til skurk efter at have lavet et selvmål lidt mere end et kvarter forinden

MÅL – 90+5′ Albanien udligner til allersidst!

86′ Det er kroaterne, der jagter det næste mål mest

76′ Indskiftede Ante Budimir afslutter, men bolden bliver blokeret – og rammer derefter uheldige Klaus Gjasula, der efter få minutter på banen noterer sig for et selvmål

MÅL – 76′ Kroatien i front!

76′ De kroatiske spillere står i kø for at afslutte, men det løber ud i sandet

74′ Ante Budimir spiller bolden videre til Andrej Kramaric, der for en gangs viser kroatisk kynisme

TOPSHOT – Croatia’s forward #09 Andrej Kramaric celebrates scoring his team’s first goal during the UEFA Euro 2024 Group B football match between Croatia and Albania at the Volksparkstadion in Hamburg on June 19, 2024. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

MÅL – 74′ Kroatien udligner!

67′ Der begynder at blive skiftet ud på de to hold. Det er stadigvæk Kroatien, der trykker på – men uskarpheden mangler når det virkelig gælder

57′ Kroatiske indlæg og konstant spil omkring albanernes felt. Det er the name of the game. Albanien kan slet ikke fastholde bolden

50′ Kroatien er kommet langt bedre ud til anden halvleg. Der jagtes nu en meget vigtig scoring

46′ Bolden ruller igen

PAUSE – Albanien fortjent i front med 1-0

45+2′ Kroatien slår i en omstilling, men begår frispark til allersidst. Ellers den største chance til Luka Modric og co.

45+1′ Albanien får tilspillet sig en kæmpe chance, men skarpheden mangler

39′ Første halvleg nærmer sig sin ende. Albanien kan være meget tilfredse med det, de har leveret indtil videre. Det kan Kroatien ikke

30′ Modric smider bolden væk i forsøget på at spille igennem den albanske midtbane med ydersiden. Albanerne sætter i endnu en omstilling, men Livakovic afværger denne gang i det kroatiske mål

20′ Kampen bølger frem og tilbage. Det er svært at forudsige, hvem der står for kampens næste scoring

11′ Jasir Asani finder Qazim Laci med et tidligt indlæg. Både det kroatiske forsvar og den kroatiske keeper tager sig ikke videre godt ud i situationen. 1-0 til “lillebror”

MÅL – 11′ Albanien er i front!

9′ Albaniens gameplan er ikke til at tage fejl af; omstillinger passer dem fint

5′ Albanien er kommet flot fra start, men kroaterne er så småt ved at spille sig

1′ Bolden ruller

Også de albanske fans er klar til kamp. Foto: Ronny Hartmann/AFP/Ritzau Scanpix
Kroatiske fans på plads til kampen mod Albanien. Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix

Det er et stadion i kog i Hamborg. Fansene er mødt talstærk op for begge nationer – dog nok flest i de kroatiske farver