EM 2024

Tyrkiet spolerer Georgiens EM-debut med drømmemål

Tirsdag aften optrådte Georgien for første gang ved en EM-slutrunde i fodbold, og her leverede georgierne en hæderlig præstation, da Tyrkiet dog trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Tyrkiet og Georgien er i gang ved EM.

Tirsdag eftermiddag mødtes de to nationer på Signal Iduna Park i Dortmund, hvor regnen silede ned.

Her lykkedes det tyrkerne at spolere Georgiens EM-debut til trods for, at georgierne gjorde flot væsen af sig.

Udslagsgivende blev to fabelagtige drømmehug fra Tyrkiet, som cementerede 2-1-sejren.

M. Müldür
25′
A. Güler
65′
M. Aktürkoğlu
90’+7′
G. Mikautadze
32′
45′
90′

90+7′ Georgien tager keeper Mamardashvili med frem, men bliver straffet i den anden ende, da Tyrkiet løber kontra! Kerem Akturkoglu ligger den roligt i mål til 3-1

MÅL! – 90+7′ Tyrkiet lukker og slukker!

90+6′ Igen banker Georgien på, men på mirakuløs vis får Tyrkiet afværget truslen

90+3′ Georgien er tæt på at få udlignet efter en god dribletur fra Khvicha Kvaratskhelia i venstre side, men Mikautadzes afslutning går forbi

87′ En fantastisk redning fra Mamardashvili afværger Tyrkiets 3-1-scoring, da indskiftede Yazici ellers får sendt et potent hovedstød afsted

79′ Arda Güler og Kaan Ayhan forlader banen til fordel for Merih Demiral og Yusuf Yazici

70′ Georgien er tæt på at udligne på ny efter efter vævre træk fra Giorgi Kochorashvili

68′ Tyrkiet har overtaget nu og skaber endnu en stor chance, men Orkun Kokcu kikser sin afslutning

65′ Real Madrid-stjerneskuddet Arda Güler tordner bolden i mål med et brag af et langskud!

MÅL! – 65′ Tyrkiet scorer endnu et drømmemål!

56′ Frisparksforsøget fra Calhanoglu kommer med stor hastighed, men Mamardashvili får afværget

55′ Tyrkiet appellerer for straffespark, da Arda Güler går ned lige på kanten af feltet – dommeren dømmer frispark i stedet

52′ Georgien afslutter fra tæt hold i, men de tyrkiske midtstoppere får blokeret forsøget fra Mikautadze, som er her, der og alle vegne

46′ Stor tyrkisk chance lige efter anden halvlegs start, men forsøget udfordrer ikke Mamardashvili

PAUSE Tyrkiet starter med et stort tryk, men Georgien sluttede halvlegen bedst af

40′ Hakan Calhanoglu svinger et indlæg ind i det georgiske felt, men bolden bliver clearet

35′ Mikautadze er tæt på at blive dobbelt målscorer, men georgierens afslutning går forbi mål

32′ Georges Mikautadze udligner efter oplæg fra Giorgi Kochorashvili! 1-1

Georgien fejrer sin første EM-scoring nogensinde.

MÅL! 32′ Historiske EM-scoring – Georgien udligner!

27′ Kenan Yildiz får sidste fod på bolden, som går i mål, men målet annulleres for offside.

MÅL! – 27′ Tyrkiet scorer igen!

25′ Bolden havner en smule tilfældigt for fødderne af den tyrkiske højreback Mert Muldur, som smadrer bolden ind til 1-0!

Mert Muldur fejrer sin vanvittige scoring!

MÅL! – 25′ Tyrkiet i front efter drømmemål!

15′ Kenan Yildiz forsøger sig fra en spids vinkel med en hård afslutning, men Georgiens keeper, Mamardashvili, afværger.

11′ Georgien svarer igen med det samme og er lige ved at bringe sig i front takket være en afretning

10′ Tæt på tyrkisk føring! Kaan Ayhan forsøger sig fra kanten af feltet, men bolden ager stolpen

9′ Tyrkiet er kommet bedst fra land og har sat sig på spillet

5′ Et tyrkisk hjørnespark kommer tæt ind under mål, men forsøget sejler ud til målspark