Kvindelandsholdet

DBU i ambitiøs satsning – jagter VM og OL for kvindelandsholdet

DBU sætter nyt projekt i gang, som skal udvikle kommende landsholdsspillere og øge mulighederne for kvalifikation til VM 2027 og OL året efter.

Det danske fodbold kvindelandshold møder Australien i en venskabskamp på Viborg Arena tirsdag den 11.oktober 2022.

Mariann Gajhede Knudsen er blevet udpeget som projektleder i DBU.

I den nye rolle skal den tidligere landsholdsspiller være med til at forbedre mulighederne for dansk deltagelse ved VM i 2027 i Brasilien og de olympiske lege i Los Angeles året efter.

Mere konkret får hun direkte kontakt til en gruppe af potentielt kommende landsholdsspillere. Spillere som ud fra deres position på banen er valgt til at være del af projektet.

Den tidligere landsholdsspiller skal i samarbejde med spillernes klubhold være med til at understøtte udviklingen hos spilleren.

Hos DBU er fodbolddirektør Peter Møller glad for ansættelsen af Mariann Gajhede Knudsen.

– Vi arbejder hele tiden på at styrke setuppet omkring kvindelandsholdet.

– Med projektet skal vi øge kvaliteten af vores bedste spillere på og omkring landsholdet, så vi bliver endnu mere konkurrencedygtige på højeste, internationale niveau, siger han.

Den 39-årige nye DBU-projektleder glæder sig også til den nye udfordring.

– Jeg er rigtig glad for det her initiativ, hvor vi kan udvikle den enkelte spiller.

– Jeg glæder mig til at kunne være en lille brik i forhåbentlig at løfte kvindelandsholdet og støtte de udvalgte spillere gennem op- og nedture, siger hun.

Gajhede Knudsen får hjælp af fageksperter i DBU og lokalt i klubberne. Det gælder på områder som kost, sportspsykologi og individuel fysisk træning.

Den tidligere landsholdsprofil står noteret for 107 A-landskampe. Hun er blevet ansat i en deltidsstilling frem til sommeren 2028. Hun er uddannet fysioterapeut og har UEFA A-trænerlicens.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P