EM 2024

Schmeichel om EM 2024: Niveauet har aldrig været højere

Peter Schmeichel har været med ved EM fire gange i sin aktive karriere, og ifølge ham findes der ingen andre turneringer med samme niveau og kvalitet i verden.

Peter Schmeichel går grinende rundt på stadion
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

EM 2024 startede for fuld udblæsning fredag aften, da Tyskland klaskede Skotland med 5-1 i EM åbningskampen.

Dermed er EM-festen 2024 i gang i hele Europa og resten af verden. Og EM er en verdensbegivenhed, for EM er den bedste turnering i verden.

I hvert fald hvis man spørger den tidligere danske landsholdsmålmand, Peter Schmeichel, som har deltaget ved fire EM-slutrunder for Danmark gennem tiden.

Ifølge Schmeichel findes ingen turneringer over eller på siden af EM. Det er verdens bedste turnering – og i år er den såmænd bedre end nogensinde før.

– Jeg har deltaget ved fire europamesterskaber, og for mig er EM den bedste turnering – hvis man ser på nationernes fodboldkvaliteter. Og ser man på EM 2024, så har niveauet aldrig været højere, lyder det fra Peter Schmeichel til Sky Sports.

– Et eksempel er den kommende kamp mellem de forsvarende europamestre fra Italien og Albanien. Her fristes man til at tro, at Italien bare løber Albanien over ende. Men nej, Albanien er et rigtig godt hold med gode spillere og trænere, og de har været fantastiske i EM-kvalifikationen. Vi har alle disse nye landshold, der dukker op med virkelig høj kvalitet. Det er sigende for EM, hvor niveauet og kvaliteten er utrolig høj.

I sin tid som aktiv fodboldspiller noterede Peter Schmeichel sig ifølge DBU’s hjemmeside for 129 landskampe for Danmark.

Han var blandt andet en af de afgørende faktorer for, at Danmark vandt europamesterskabet tilbage i sommeren 1992.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P