EM 2024

Hjulmand kan ikke få nok af AC: Blandt de allerbedste i verden

Kasper Hjulmand er rigtig glad for Andreas Christensen, og det FC Barcelona-stopperen bringer for landsholdet. Faktisk er han så glad for AC, at han kalder han for en af de allerbedste midtstoppere i verden.

Andreas Christensen hilser på de danske landsholdsfans inden afgang til EM 2024 i Tyskland
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kasper Hjulmand er blev spurgt vældigt meget ind til skader og spillere, der kun er halvklar frem mod EM 2024 i Tyskland.

Specielt i det centrale forsvar har der været problemer, hvor Simon Kjær, Victor Nelsson og Andreas Christensen alle har døjet med skader frem mod slutrunden.

Det kostede i første omgang Victor Nelsson EM-billetten, da han blev erstattet af Mathias ‘Zanka’ Jørgensen i sidste time. Og nu ser det så småt ud til, at forsvarskabalen er ved at være på plads med en Andreas Christensen, der efterhånden er tilbage i fuld vigør igen.

Således bekræftede den danske midtstopper selv tidligere onsdag, at han burde være klar til at spille 90 minutter i åbningskampen mod Slovenien den 16. juni.

Og det er noget, der glæder den danske landstræner, Kasper Hjulmand, som sender store roser mod AC.

– Han har været fantastisk. I så også i kampen (mod Norge, red.), hvor vigtig en spiller, han er for os. Når han er på toppen, kan jeg ikke komme på nogen, jeg hellere vil have som midtstopper i verden. Han er blandt de allerbedste. Den hurtighed, forudseenhed og fleksibilitet han kan spille med. Han er en ekstremt vigtig spiller for os. Det er klart. Han løfter vores niveau, så snart han er på banen, lyder det fra landstræneren.

Andreas Christensen hilser på de danske landsholdsfans inden afgang til EM 2024 i Tyskland
Andreas Christensen, da landsholdet møder fansene inden afrejse til EM 2024 på Plænen i Tivoli i København. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

I den seneste tid har Andreas Christensen gjort sig på midtbanen i FC Barcelona – og rygterne går også på, at det er planen under den nye cheftræner, Hansi Flick.

Det ser Kasper Hjulmand dog som udgangspunkt ikke noget problem i.

– Jeg synes, det er fantastisk. Vi kan godt lide spillere, der kan spille flere forskellige steder, for de her små forskydninger, man kan lave på et fodboldhold og specielt i landsholdsfodbold, er svære at sætte op og træne. Men det er naturligt for ‘AC’, fortæller Kasper Hjulmand og fortsætter:

– Derfor er det godt for vores hold, at han har spillet deroppe, for det gør, at vi mere naturligt kan gøre det. Vi har det fint med det. Jeg ser ham som midtstopper, der kan gå op og spille på midtbanen og ikke som midtbanespiller, der kan spille som midtstopper. Der er få spillere i verden, der kan det, som han kan.

Danmark spiller åbningskamp ved EM 2024 i Tyskland den 16. juni, når Kasper Hjulmand, AC og alle de andre landsholdsdrenge møder Slovenien.

Dyk ned i det seneste afsnit af EM Ambassaden, hvor startopstillingen diskuteres – med særligt fokus på højrebacken – herunder

Vild kamp om pladserne – Bah foran Mæhle?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P