EM 2024

Gareth Southgate: Jeg er nok fortid ved misset EM-triumf

Gareth Southgate, som nu har været landstræner for England i snart otte år, slår fast, at han med al sandsynlighed forlader det engelske landshold, hvis ikke EM-trofæet hentes hjem ved EM 2024 i Tyskland.

Gareth Southgate i dialog med en fra Englands trænerstab.
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Gareth Southgate kan forlade det engelske fodboldlandshold efter EM 2024.

Det siger den engelske landtræner selv i et interview med tyske Bild frem mod EM-slutrunden denne sommer.

Her fortæller han, at hvis ikke han formår at føre det engelske landshold til triumf ved slutrunden, så kunne det meget vel være et farvel til holdet, som han har stået i spidsen for i otte år nu.

Gareth Southgate har således på egen hånd lagt et enormt pres på egne skuldre.

– Hvis vi ikke vinder, vil jeg sandsynligvis ikke være her mere. Det kan være sidste chance. Jeg tror, ​​at vi vil se en række landstrænere forlade sine poster efter EM 2024 – måske omkring halvdelen. Det er karakteren ved en så stor ​​international turnering.

– Jeg har været her i næsten otte år nu, og vi er kommet tæt på flere gange. Men jeg ved også godt, at man ikke kan blive ved med at stå foran offentligheden og sige ‘vær venlig at give mig lidt mere tid’. På et tidspunkt vil folk miste troen på dit budskab. Hvis vi skal være et stort hold, og hvis jeg vil være toptræner, så skal vi levere i de store øjeblikke.

England åbner EM 2024 den 16. juni, hvor nationen møder Serbien i sin første kamp ved EM-slutrunden klokken 21:00.

Foruden Serbien er England som bekendt også i gruppe med Danmark og Slovenien.

Den 53-årige Gareth Southgate har stået i spidsen for England siden sommeren 2016. I alt har han 95 kampe under bæltet som engelsk landstræner med et pointsnit på 2,08 point per kamp til følge.

Southgate er i øvrigt nævnt som en mulig kandidat til managerjobbet i Manchester United, hvis Erik ten Hag afskediges. Se listen over kandidater herunder

Liste: Hvem kan overtage i United hvis Ten Hag fyres?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P