Herrelandsholdet

Svensker roser Hjulmand-aktion: Ringere af mig

Morten Hjulmand leverede til allersidst i onsdagens kamp mod Sverige en tackling, som sandsynligvis reddede den danske sejr.

Danmarks Morten Hjulmand i duel med Sveriges Emil Holm.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Onsdag aften vandt Danmark sin 42. sejr over Sverige.

Det kunne have set helt anderledes ud.

Det er Christian Eriksens sejrsmål kort før tid, der får lov at stå som billedet på sejren, men havde det ikke været for en voldsom aktion af Morten Hjulmand i kampens døende minutter, så havde det formentlig set anderledes ud.

I et hidsigt tilbageløb nåede den danske Sporting-midtbanespiller lige nøjagtig ned i en tackling, inden den tidligere Sønderjyske-angriber, Emil Holm, fik sendt sin afslutning mod Frederik Rønnows mål.

Efter kampen var der roser fra Holm til Hjulmand og det modsatte til ham selv.

– Det er en fin tackling, det indrømmer jeg gerne, men det er ringere af mig, end det er godt af ham (Morten Hjulmand, red.), synes jeg.

– Havde jeg gjort, hvad jeg skulle, så havde der været mål. Jeg skulle bare have skudt, siger Emil Holm efter kampen til campo.

‘NK’ om vigtig Hjulmand-tackling: Var fan i tre sekunder

Emil Holm nåede i alt 44 kampe for Sønderjyske, inden turen gik til først Spezia og siden Atalanta.

Trods fortid i dansk fodbold blev hverken Holm eller de øvrige svenskere provokeret af, at de danske fans af flere gange undervejs i kampen sang.

“Vi skal til Tyskland – og det skal Sverige ikk'”.

– Det er lidt svært at forstå de danske fans, når man er på banen, men det er ikke noget, man tænker på.

– Hvis vi skulle til EM, og Danmark ikke skulle, så havde vi også sunget, så det er helt fortjent, lyder det fra Emil Holm.

Mens Sverige møder Norge på lørdag, inden turen går mod det sydvestlige Tyskland, så venter der for Sverige en lørdagskamp mod Serbien, som Danmark møder i München i den sidste gruppekamp ved EM. Efter kampen lørdag kan de svenske spillere holde sommerferie.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P