3F Superligaen

Pengeregn i Herning? Dovbyk-salg kan sende gigasum til FCM

Artem Dovbyk snuppede titlen som LaLiga-topscorer i den netop overståede sæson. Derfor er han også et varmt emne på transfer-rygtebørsen, og et eventuelt salg vil sende en stor andel til ukrainerens tidligere arbejdsgiver FC Midtjylland.

Artem Dovbyk scorer hele tiden for Girona FC.
Foto: Manaure Quintero/AFP/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Det regner med guld i Herning i disse dage.

Måske også snart i mere end en betydning. De nykronede danske mestre kan nemlig se frem til at modtage en gedigen andel af en spansk handel, der meget vel kan ske.

Ifølge bold.dk har FC Midtjylland nemlig en videresalgsklausul på hele 30 procent på klubbens tidligere angriber Artem Dovbyk, der lige har snuppet titlen som LaLiga-topscorer for Girona. Og et salg af ukraineren ser ganske realistisk ud.

I kølvandet på topscorertitlen, som Dovbyk sparkede i hus med 24 sæsonmål, kunne transferjournalisten Fabrizio Romano nemlig berette om en frikøbsklausul i den ukrainske målmaskines kontrakt.

Eftersigende lyder beløbet på 40 millioner euro, hvilket svarer til cirka 300 millioner kroner. Heraf vil knap en tredjedel – altså 90 millioner kroner tilfalde FCM, såfremt bold.dk’s oplysninger er korrekte.

Medvinden kan dermed meget vel tage til i det midtjyske, hvor det må siges at køre som smurt for øjeblikket.

Den 26-årige angriber var dog ingen succes i FCM, hvor han blot scorede en enkelt gang i 22 optrædener tilbage i 2018-2019. Alligevel kan Dovbyk nu vise sig at have været en ganske genial handel for klubben.

Nummer to på topscorerlisten i LaLiga endte ligeledes med at være en tidligere FCM’er, da norske Alexander Sørloth måtte se sig snævert slået. Nordmanden lavede nemlig 23 sæsonmål, altså et enkelt mindre end Dovbyk.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P