Premier League

Sulten efter sejre får Saka op om morgenen

Senere i dag spiller Bukayo Saka og Arsenal et af de vigtigere lokalopgør mod Tottenham Hotspur. Et pointtab vil være dyrt i kampen om mesterskabet.

Bukayo Saka for Arsenal mod Wolverhampton i Premier League.
Foto: Henry Nicholls/AFP/Ritzau Scanpix

Det ligner engelsk mesterskabskamp, som går hele vejen til målstregen.

Det kræver en masse sejre at vinde Premier League i de her år, hvor Manchester City sætter en voldsom standard. For andet år i træk følger Arsenal rigtig godt med, og de har en ung Bukayo Saka, som lever af netop sejre.

– Det er sulten efter at vinde, som får mig til at blive ved. Det er derfor, jeg står op morgenen, siger han til The Guardian.

Saka har indtil videre spillet 44 kampe i sæsonen. De fleste af dem fra start. Men han ryster spørgsmålet om mulige fysiske begrænsninger af sig.

– Jeg er fysisk meget stærkere, end jeg var for fire eller fem år siden. Jeg får mere erfaring efter hver tackling, så jeg ved, hvilke jeg skal undgå, og hvilke jeg skal prøve at vinde, siger han.

Der er flere engelske fodboldeksperter, som bekymrer sig over antallet af tacklinger, der bliver sat ind for at stoppe Bukayo Saka. Men det virker altså ikke til at bekymre ham.

Arsenal møder senere søndag Tottenham Hotspur i det såkaldte “North London Derby”. Her er der mere end bare håneretten på spil. Et pointtab i udekampen kan potentielt blive dyrt i holdets forsøg på at vinde mesterskabet.

Bukayo Saka mod Chelsea i Premier League. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

Saka forsøger at se mulighederne i opgøret, selvom der er meget på spil. Han har selv en meget god statistik mod de andre hold fra London. Det er blevet til 17 mål eller assist i de kampe siden starten af sidste sæson.

– I London-opgørerene er der mange hold, der ikke spiller med en lav blok, så der er mere rum til mig. Så det kan være derfor, jeg gør det godt.

Medie: Arsenal tilbyder dansk målmaskine lang kontrakt

Der er tydeligvis mange ting på spil i opgøret. Og selvom Saka har øjnene rettet mod Premier League-trofæet, ved han også, hvor meget kampene mod Tottenham betyder.

– Det betyder mig meget for mig selv, min familie, mine venner og vores fans at slå Tottenham.

– Men hver kamp er som en finale lige nu, mens vi kæmper om titlen. Så det handler om mere end Tottenham, siger han.

Det bitre lokalopgør sparkes i gang klokken 15 søndag eftermiddag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P