Jupiler Pro League

Schmeichel: Op til mig og Verthongen at vise vejen

Anderlecht tabte lørdag aften til Genk i toppen af den belgiske liga, og den rutinerede danske landsholdsmålmænd er klar til at tage ansvar for, at mesterskabspokalen ender i danskerklubben, fortæller han.

Kasper Schmeichel tager sig til hovedet i kamp for Anderlecht
Foto: Laurie Dieffembacq/AFP/Ritzau Scanpix

Anderlecht topper lige nu den Jupiler Pro League.

Lørdag aften kunne det lilla-hvide mandskab holde forspringet til konkurrenterne med en sejr over fjerdepladsen fra Genk.

Det endte dog med et 2-1-nederlag, hvor Genk dominerede, og selv ikke et kanonmål af Anders Dreyer kunne afværge tabet.

Schmeichel var da også en skuffet mand efter kampen.

– Jeg mener godt vi kan konstatere, at intet af det, vi trænede på i løbet af ugen, fungerede, udtaler Schmeichel ifølge det belgiske medie HBVL, og fortsætter:

– Vi holdt ikke bolden nok. Det samme problem som tidligere i Brugge (hvor Anderlecht tabte 3-1, red). Vi traf for mange forkerte beslutninger. Især i første halvleg, det er det, vi er mest skuffede over. I anden halvleg kæmpede vi os i det mindste tilbage i kampen.

Med lørdagens nederlag åbnede Anderlecht op for, at Royale Union kan overhale danskerklubben, hvis de besejrer Club Brugge med mere end to mål søndag aften.

Kasper Schmeichel tager sig til hovedet i kamp for Anderlecht
Foto: Laurie Dieffembacq/AFP/Ritzau Scanpix

Alligevel er Schmeichel ikke bekymret.

– Nej, der er stadig mange kampe tilbage. Dette er et tilbageslag, men man får ikke altid, hvad man ønsker i fodbold. Der er stadig meget at spille for.

– Presset ligger hos de andre hold. Vores sæson har været god. Især når du ser, hvor holdet kommer fra. Sidste år endte vi på ellevte pladsen. Presset ligger ikke hos os. Selvfølgelig vil vi gerne vinde. Ingen begynder en sæson for at blive nummer to

Schmeichel ved, hvad det kræver for at løfte et mesterskabstrofæ. Han gjorde det selv med Leicester i 2016 i Premier League, men det er ikke bare en dans på roser at spille med i toppen.

– Det handler om at lære at håndtere presset. Der er intet behageligt ved at spille disse topkampe. Der vil komme momenter, hvor vi ikke har bolden, hvor der er modgang. Modstanderne gør, ligesom os, alt for at vinde. Det er op til erfarne spillere som Jan (Vertonghen, red.) og mig selv at vise vejen. Vi skal tage ansvar. Vi har trods alt alle prøvet det før, slutter Schmeichel.

Jan Vertonghen har tidligere spillet i Ajax Amsterdam, hvor han vandt flere trofæer. Anderlecht har vundet den belgiske liga hele 34 gange – den seneste kom i 2017.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P