Europæisk Pokalfodbold

Vildt drama: O’Riley på tavlen i Celtics pokaltriumf

Celtic var både bagud og foran, men endte i straffesparkskonkurrence, da Aberdeen lørdag blev ekspederet ud i semfinalen af den skotske pokalturnering. Danske Matt O’Riley havde flere afgørende fødder i kampen.

Matt O'Riley scorer og jubler for Celtic

Der var fuld smæk for sterlingskilling, da Celtic og Aberdeen lørdag krydsede klinger på Hampden Park i semifinalen af den skotske pokalturnering.

Aberdeen stillede til start med Steffen Gartenmann, og hos Celtic var Matt O’Riley med fra første fløjt. Og det var førstnævnte, som kunne juble efter bare to minutter.

Her sendte Miovski nemlig Aberdeen i front, men Nicolas-Gerrit Kühn udlignende tyve minutter efter. Det var derfor lige ved pausen, men i anden halvleg kom Celtic bedste ud.

Efter lidt over en times spil sendte den 32-årige angriber James Forrest Celtic i spidsen. Og det lignede kampens sidste mål, men i overtiden af udlignede Aberdeen.

Og derfor skulle holdene i forlænget spilletid.

Her var danske Matt O’Riley på pletten, da han med venstrebenet smukt lagde bolden i det lange hjørne efter 105 minutter. Danskeren lignede helten på Hampden, men efter 119 minutter udlignede Aberdeens Angus MacDonald.

Derfor skulle kampen i straffespark.

Begge hold scorede på de første tre forsøg, hvor O’Riley sparkede det tredje. Celtic var foran, da Aberdeens Ryan Duncan brændte sit forsøg, og derfor kunne Joe Hart blive helten, da han blev sat til at sparke det femte og afgørende spark for Celtic.

Men den rutineret målmand missede, og derfor fortsatte straffesparksdramaet. Ved stillingen 6-7 i Celtics favør brændte Aberdeens Killian Phillips, og derfor er Celtic klar til pokalfinalen.

Hvem finalemodstanderen bliver afgøres søndag, hvor Rangers og Hearts mødes i den anden semifinale.