Allsvenskan

Malmø-dansker: Vi er ikke så langt fra FCK

Anders Christiansen fortæller, at hans svenske klub ikke er langt fra at kunne præstere som FCK i Europa-sammenhæng.

Foto: TT News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Malmø FF har spillet Champions League-gruppespil tre gange det seneste årti. De har bare ikke været tæt på at præstere det, som FCK blandet andet gjorde i denne sæson.

Men hvis du spørger Anders Christiansen, så er forskellen mellem de to store klubber ikke så stor, at Malmø ikke burde kunne gøre det samme.

– Jeg bryder mig ikke så meget at tale om, hvor gode vi er. For mig er det vigtigt at tale med fødderne. Men jeg synes ikke, vi er så langt fra det, FCK har præsteret, siger AC i en podcast ifølge fotbollskanalen.se.

Ifølge Malmø-danskeren har FCK en helt anden struktur end den svenske klub. AC peger blandt andet på lønniveaet i de to klubber, hvor københavnerne er på en anden hylde.

– Deres top-ti lønninger er måske bedre end vores top-tre. De har investeret og skabt et utroligt godt hold.

– De nåede til Champions League-gruppespillet to sæsoner i træk, og der så man deres udvikling taktisk, teknisk og mentalt, siger han.

Malmø vandt det svenske mesterskab, som sluttede før nytår, og skal altså forsøge at kvalificere sig til Champions League til efteråret.

Det har vist sig som en svær opgave for den svenske storklub tidligere, og det vil Anders Christiansen gerne lave om på. Men det kræver meget.

– Vi skal igennem minimum seks kampe, hvor bundniveauet skal være højt. Hvis du har 10 eller 45 dårlige minutter, skal du vente 12 måneder, før du får chancen igen.

– Men det er også fantastisk ved de kampe, at der er så meget på spil. Hvert minut er utrolig vigtigt, og en fejl får store konsekvenser, siger danskeren.

Malmø FF har startet den nye Allsvenskan-sæson helt efter bogen med tre sejre i lige så mange kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P