Europæisk Klubfodbold

Uprøvet dansker klar til Norge: Fed udvikling jeg har gennemgået

For et år siden spillede Frederik Ellegaard i 2. Division, men onsdag blev angriberen præsenteret i norske Stabæk. Den 24-årige angriber ser frem til et udlandseventyr og er stolt over de skridt, han har taget.

Frederik Ellegaard præsenteret i Næstved
Foto: Stabæk Fotball
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Frederik Ellegaards fodboldstøvler har været solidt placeret i Sjællands fugtige fodboldmuld.

De fleste år af karrieren er brugt omkring Utterslev Mose hos AB Gladsaxe i 2. Division, men sidste forår skiftede han til vandkantsbyen Næstveds hold i NordicBet Ligaen.

Onsdag sagde han dog farvel til ikke bare Sjælland, men Danmark. Næstved Boldklub kunne meddele, at norske Stabæk havde indfriet Ellegaard frikøbsklausul.

Og 24-årige Ellegaard var utrolig glad, da campo.dk rakte ud til ham.

– Det er vildt, og det er spændende. Jeg glæder mig enormt meget til at komme udenfor landets grænser og prøve at leve og spille fodbold i udlandet. Bare at prøve noget nyt bliver spændende, udtaler angriberen til campo.dk.

Frederik Ellegaard fortæller, at interessen fra Stabæk har bygget sig op over den seneste tid. Til sidst var der et match mellem parterne. Og det er en stor klub, han kommer til, fortæller angriberen.

Frederik Ellegaard i Stabæk med klubbens sportsdirektør
Frederik Ellegaard blev onsdag præsenteres i norske Stabæk. Foto: Stabæk Fotboll

– Stabæk er en stor klub i Norge, en fed klub, som har lagt en god plan for mig, men også for selve klubben. De er nedrykker, men vi går 100 procent efter at rykke op.

Det er ikke mange måneder siden, Ellegaard tørnede ud for AB i 2. Division. I denne sæson har arbejdsgiveren heddet Næstved Bodklub, hvor han er vicetopscorer med seks mål i NordicBet Ligaen.

Nu er Ellegaard klar til næste niveau.

– Jeg har altid sat rigtig høje mål for mig selv og troet på, at jeg kommer langt. Så det er sgu en fed udvikling, jeg har taget mig, og forhåbentlig bliver jeg ved med at udvikle mig.

En andens pestilens

Både i AB og senere i Næstved Boldklub har Frederik Ellegaard spillet under Patrick Birch Braune. Det startede helt tilbage, da Ellegaard var en ung teenager i Gladsaxe.

Nu slutter knap ti års fælles fodboldrejse.

– Han har jo betydet sindssygt meget for min udvikling. Både som spiller, men især som menneske. Så det bliver jo hårdt, men jeg glæder mig også til at prøve at få en ny træner. Ham vores træner Bob Bradley han virker sgu som en virkelig dygtig træner. Så det ser jeg også frem til.

Frederik Ellegaard præsenteret i Næstved
Foto: Stabæk Fotball

Patrick Braune fortalte, at der blev krammet ekstra hårdt, da Ellegaard blev skiftet i seneste runde. Cheftræneren fortalte da også – med et smil i stemmen – at nu var Ellegaard “en andens pestilens”.

– Haha. Jeg tror, det er sagt med et blink i øjet fra hans side. Vi har selvfølgelig oplevet mange ting sammen, Patrick og mig. Der har været opture og nedture. Jeg tror, han kommer til at savne mig, og måske kommer han til at kede sig lidt uden mig, slutter en grinende Ellegaard.

Stabæk spiller i OBOS-Ligaen i denne sæson og lagde fra land med en uafgjort mod Aalesund. Næste kamp er på lørdag mod Erling Haalands tidligere klub, Bryne Fotballklubb.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P