Oddset Pokalen

Undren i FCN: Hvordan kan AGF være overrasket?

I FC Nordsjælland er man forundret over reaktionen fra AGF’s ledelse i kølvandet på bortvisningen af 40 tilskuere fra fredagens semifinale i Oddset Pokalen.

FC Nordsjælland Logo

Normalt er det på banen, at FC Nordsjælland og AGF udkæmper slagene.

Men i kølvandet på fredagens pokalsemifinale mellem de to klubber er der ved at udvikle sig en mindre saga på ledelsesgangene.

Det hele startede med bortvisningen af cirka 40 tilskuere med AGF-sympati fra et neutralt tilskuerafsnit på Right To Dream Park i Farum.

Det fik først AGF’s administrerende direktør, Jacob Nielsen, til at gå i rette med bortvisningen og kalde FCN for ‘formatløse’.

Lørdag eftermiddag meddelte den aarhusianske klub så, at de ønsker at tage sagen med til Divisionsforeningen, da den er af principiel karakter.

Og nu reagerer FC Nordsjælland på AGF’s udmeldinger.

Farum-klubben meddeler på sin hjemmeside, at de har besluttet at udarbejde en grundig redegørelse omkring hele forløbet, som de vil forelægge for Divisionsforeningen.

For i Farum er man enige med AGF om, at sagen er af principiel karakter. Men der stopper også det fælles fodslag.

Uforstående FCN-direktør

AGF’s ledelse har været forundret over beslutningen om at bortvise de jublende fans, og det forstår FC Nordsjællands direktør ikke noget af.

– Vi har handlet i fuld overensstemmelse med reglementet i Right to Dream Park. Et ordensreglement, der er det samme på, hvis ikke alle, så langt de fleste stadioner i Superligaen – inklusive Ceres Park i Aarhus, udtaler Trine Heedlund Hopp Møller, direktør i FC Nordsjælland.

– Derfor er vi uforstående overfor, at AGF’s ansvarlige ledelse kan være overrasket over et ordensreglement, der er identisk med klubbens eget, herunder at det rent faktisk håndhæves.

Undren i FCN: Hvordan kan AGF være overrasket?

FCN-direktøren ønsker at undgå situationer, hvor det er nødvendigt at bortvise folk fra stadion. Det kræver en proaktiv indsats fra begge klubber, fortæller hun.

– Og der må vi desværre konstatere, at AGF’s spottere ikke lykkedes med at udpege en eneste AGF-fan ved indgangen til det pågældende stadionafsnit dedikeret til hjemmeholdets fans, lyder det fra FCN-direktøren.

Ikke Jacob Nielsens opgave

De cirka 40 tilskuere blev bortvist som følge af jubel efter Gift Links åbningsscoring i første halvleg. I pausen udtrykte direktør Jacob Nielsen sin ærgrelse over bortvisningen.

Og den kommunikation forstår man ikke i FCN.

– Vi bliver bekymrede for sikkerheden i dansk fodbold, når AGF under kampen offentligt problematiserer vores korrekte håndtering af et regelsæt, der er identisk med deres eget på hjemmebane, og tillige belønner de af deres fans, som har brudt ordensreglementet.

– Vi vil gerne understrege, at det ikke er op til AGF’s direktør at vurdere, om ordensreglementet i Right to Dream Park skal håndhæves eller ej. Og slet ikke om det skal gradbøjes alt efter mavefornemmelsen, udtaler Hopp Møller.

FC Nordsjælland ønsker, at emnet sættes på dagsordenen til næste møde i Divisionsforeningen. Her er samtlige Superligaklubbers ledelser repræsenteret.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P