Premier League

Liverpool og Manchester United går sammen i nyt tiltag

De to engelske storklubber er gået sammen om et nyt tiltag, som skal komme den stigende mængde af tragedy chanting – eller tragedietilråb – fra lægterne til livs. Det omfatter blandt andet et undervisningsforløb af unge skoleelever.

Klopp og Ten Hag giver hånd efter kampen
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

På banen er de ærkerivaler, men udenfor kridtstregerne deler Liverpool og Manchester United et større slægtskab.

Klubberne har en lang historie bag sig; en historie, som byder på et utal af titler og triumfer, men også katastrofale tragedier.

Flere stadionkollaps og flystyrt har martret de to storklubber, men alligevel høres der hånelige og modbydelige tilråb fra lægterne omhandlende tragedierne.

Det vil klubberne nu til livs.

I en fælles erklæring præsenterer LFC Foundation og Manchester United Foundation et uddannelsesprogram, som skal oplyse og uddanne de unge skoleelever om de tragiske hændelser.

De to fodboldklubber tørner sammen i starten af april i Premier League, og som optakt til kampen havde Liverpool og Manchester United onsdag inviteret skoleklasser fra de to byer til et undervisningsforløb.

Her var den tidligere Liverpool-spiller Phil Thompson og United-forsvarer Wes Brown mødt op for at forklare og undervise eleverne om hændelserne.

I 1955 var Manchester United på vej hjem fra en udekamp mod Bayern München, da flyet med spillere og ledere styrtede ned. 21 personer mistede livet.

I 1989 blev for mange mennesker lukket ind på Hillsborough Stadium til en FA Cup-kamp for Liverpool. Det endte med at koste 97 Liverpool-fans livet, og en lang og smertetur igennem den engelske mediemølle. Nogle år forinden var en stadiontribune kollapset under en Liverpool-kamp. 39 personer døde.

Undervisningsprogrammet er udviklet i samarbejde med Premier League, og det er planen at gøre det til et årlig tilbagevendende begivenhed.

Tiltaget bakkes desuden op af borgmestrene i de to byer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P