Herrelandsholdet

Eriksen jubler: Pissefedt for Højlund og Danmark

Rasmus Højlund har for alvor fået hul på målbylden i Manchester United i 2024. Det glæder Højlunds danske hold- og landsholdskammerat Christian Eriksen.

Christan Eriksen sidder henslængt i en sofa i Herrelandsholdets lejr i Helsingør
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Rasmus Højlund har været flyvende for Manchester United siden sin scoring den 26. december.

Forud var gået en lang række kampe uden mål for den danske angriber, men efter målet mod Aston Villa er de kommet på samlebånd.

Det har blandt andet kastet prisen som månedens spiller i februar i Premier League af sig, og den store succes glæder også Christian Eriksen.

Den fynske midtbanespiller har fulgt Højlund på nærmeste hold i Manchester. I disse dage er de begge i landsholdslejren, og her er Eriksen blevet spurgt, hvordan det har været at opleve Højlund indefra.

– Jamen dejligt. Pissefedt for Rasmus og for Danmark i det hele taget, men for ham selv også. Det var en hård start in and out, ligesom vores sæson var. Og det var ikke rigtigt noget, man kunne bebrejde ham for. Men fedt efterfølgende, at han laver en masse mål, udtaler Eriksen til den fremmødte presse i landsholdslejren.

Der gik 14 kampe, før at Højlund kom på tavlen for United i Premier League. I Champions League gik det dog anderledes rapt for danskeren at notere sig for sin første kasse.

Christian Eriksen og Rasmus Højlund til træning hos Manchester United
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

– I så jo selv, at han lavede en masse i Champions League, så det var jo ikke fordi, at han havde glemt hvordan man laver mål eller ikke var på de rette steder. Det var de små detaljer, som lige missede.

De små detaljer har Højlund fået styr på, og i kølvandet på debutscoringen fulgte syv kampe med Højlund-mål.

Og Eriksen kalder det en stor lettelse for Højlund.

– Selvfølgelig, som han også selv har sagt, så var det første mål en stor lettelse for ham, og efterfølgende, så er det faldet naturligt for ham.

Højlund er noteret for syv mål i 20 kampe i Premier League. Han har scoret fem mål i Uniteds seks kampe i Champions League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P