Top-seks sikret i Hobro: Værdifuld erfaring til ung trup

Hobro sikrede sig lørdag den sidste plads i NordicBet Ligaens top-seks, og dermed er nedrykningsspøgelset endegyldigt forduftet. Det betyder, at klubben nu kan give både spilletid og værdifuld erfaring til truppens unge spillere.

Hobro-træner Martin Thomsen dirigerer til træning.
Foto: Hobro IK
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Med ti kampe tilbage af sæsonen er målet nået i Hobro.

Byens NordicBet Liga-klub sikrede sig i grundspillets sidste kamp en plads i top-seks, og dermed er nedrykning endegyldigt ikke længere et tema.

Det betyder, at trænerstaben med cheftræner Martin Thomsen i spidsen nu kan begynde at se frem mod ti kampe i oprykningsspillet, og han er ikke i tvivl om, hvad de ti kampe skal bruges på.

– Vi glæder os sindssygt meget til at give vores unge trup noget rigtig værdifuld erfaring til fremtiden, men også til at få nogle svar på, hvor vi er henne og hvordan det hele skal sættes sammen fra næste sæson.

– Der er lidt mere ro på nu i forhold til de sidste par sæsoner, hvor der har været rigtig meget på spil. Når man ligger og kæmper med en nedrykningsstreg, så er det med et andet fortegn nu. Vi skal ikke hvile på laurbærrene og lægge os tilbage på sofaen, men arbejder benhårdt for at opnå endnu mere end den sjetteplads, som vi ligger på lige nu, siger Martin Thomsen til campo.dk.

At den står på oprykningsspil i top-seks i stedet for nedrykningsspil i bund-seks betyder også, at modstanden i resten af sæsonen bliver hård, men det kan man anskue på forskellige måder.

– Vi skal være opmærksomme på, at der kommer nogle bump på vejen, for alt andet lige bliver det nogle vanskeligere modstandere. Vi kommer nok til at tabe flere kampe, end hvis vi havde været i bund-seks, men det er vi klar over, og det er erfaring, vi putter i rygsækken, og så kan vi stå endnu stærkere til næste sæson, lyder det fra den 41-årige nordjyde.

Overblik: Sidste runde af grundspillet i NordicBet Ligaen

Mens Hobro altså sikrede sig en plads i top-seks sammen med fem andre jyske hold, så trak AC Horsens sorteper som det eneste jyske hold i en ellers ren sjællandsk bund-seks. Det kunne de ikke have skrevet meget bedre i Hobro.

– Det giver sig selv, at når man møder AaB, Sønderjyske, Vendsyssel og Kolding, så kommer der flere mennesker på stadion, og rent økonomisk er det en god ting for klubben. Rent lavpraktisk gør det da heller ikke noget, at vi ikke skal over Storebæltsbroen fem gange, for det tager længere tid, og man er bare mindre udhvilet til kampene på Sjælland, lyder det fra Martin Thomsen.

Selvom både Hobro, Vendsyssel, Kolding og FC Fredericia matematisk stadig kan nå at rykke op i Superligaen, så ligger fokus et andet sted for Hobro-træneren.

– Vi skal have nogle fede kampe og glæder os til de ti kampe, der venter os med både nogle fede lokalopgør, men også nogle sjove kampe mod Sønderjyske og AaB, som bliver Superliga-hold næste år, lyder det fra Thomsen, der ikke regner med, at der kommer den store konkurrence om oprykningen.

Drømmescoring gav AaB sejren mod Hillerød

– Det vil jeg næsten lægge hovedet på blokken og sige. AaB og Sønderjyske har været bedre end de resterende 10 hold i rækken, og det afspejler stillingen også. Der har været meget negativt snak om, at AaB’s spil ikke har været fantastisk, men jeg synes, at de sammen med Sønderjyske har været det klart bedste hold.

– Individuelt kan man se, at de er bedre, og de to hold ligger fortjent, som de gør. Der skal ske noget helt vildt, og selv hvis et af vi fire andre hold vinder begge opgør mod dem, så skal de falde helt sammen, og det kommer ikke til at ske, lyder vurderingen fra Martin Thomsen.

Kampprogrammet for op- og nedrykningsspillet i NordicBet Ligaen er endnu ikke på plads, men det ligger fast, at de to slutspil begynder med kampe omkring 1. april.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P