Jupiler Pro League

Freyrs Kortrijk drillede danskerne i Anderlecht

Freyr Alexanderssons ødelagde sent lørdag aften Anderlechts flotte sejrsstime, da han og Kortrijk med en sejr rykkede væk fra sidstepladsen i Jupiler League.

Anders Dreyer bliver tacklet i Anderlechts kamp mod Kortrijk.
Foto: Laurie Dieffembacq/AFP/Ritzau Scanpix

De har begge hårdt brug for point, men det er af to vidt forskellige årsager.

Sent lørdag aften var det den tidligere Lyngby-cheftræner Freyr Alexandersson og hans Kortrijk-mandskab, der højst overraskende kunne rejse fra Lotto Park i Bruxelles med en snæver 0-1-sejr over danskerklubben Anderlecht.

For begge mandskaber var der tale om sidste kamp i grundspillet.

Thomas Delaney var tilbage i startopstillingen for hjemmeholdet, hvor han sammen med Kasper Schmeichel, Anders Dreyer og Kasper Dolberg var storfavoritter i kampen mod nedrykningstruede Kortrijk.

Kort før pausen troede Anders Dreyer og alle andre på Lotto Park, at danskeren med en følt venstrebensafslutning havde bragt Anderlecht foran 1-0, men den tidligere FCM-angriber havde lige akkurat sneget sig ind i en offside.

Forventninger til Kikkenborg: Får ingen kampe i Anderlecht

I stedet var det så waliske Isaak Davies, der med 11 minutter tilbage af kampen udnyttede en stor forsvarsfejl af Anderlechts Zeno Debast og dermed blev kampens enlige målscorer, da han passerede Kasper Schmeichel i Anderlecht-målet.

Med sejren rykker Kortrijk forbi Molenbeek på sidstepladsen i Jupiler League forud for nedrykningsspillet, hvor det allerede nu ligger fast, at de får følgeskab af Leuven, Eupen og Molenbeek.

For Anderlecht betyder nederlaget, at de nu risikerer at gå ud af grundspillet med et efterslæb på ni point op til Royale Union, såfremt lokalrivalerne søndag slår Royal Antwerp.

Slutspil i den belgiske Jupiler League:

Anderlecht er allerede kvalificeret til mesterskabsspillet, hvor de foruden Royale Union får følgeskab af Club Brugge, Antwerp samt yderligere to hold, der først søndag bliver sat navn på. Både Genk, Mechelen, Cercle Brugge og Gent kan på i sidste spillerunde spille sig med i mesterskabsspillet.

I mesterskabsspillet bliver alle holds pointtal halveret og eventuelt oprundet til nærmest hele pointtal, hvorefter alle seks hold møder hinanden ude og hjemme i samlet set 10 kampe for alle hold.

I nedrykningsspillet halveres holdenes point IKKE, og alle fire hold mødes ude og hjemme, og kun det bedst rangerede hold er sikret overlevelse. Nummer to skal møde nummer tre fra den næstbedste række i en playoffkamp, mens nummer tre og fire rykker ned.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P