3F Superligaen

Silkeborg præsenterer nyt stort millionoverskud

Silkeborg IF har fredag præsenteret sit regnskab for 2023, og her står det klart, at klubben fra Søjhøjlandet kommer ud af året med flotte tal. Det sker blandt andet på baggrund af flere markante spillersalg.

Tilskuere på JYSK Park i Silkeborg holder halstørklæder oppe
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

De elsker farven rød i Silkeborg, men på bundlinjen er det langt fra røde tal, som figurer.

Silkeborg IF Invest A/S, som står bag klubben, samt foruden fodbold også gør sig i ejendoms- og hotelbranchen, har fremlagt resultatet for 2023.

Og her står det klart, at Superligaens aktuelle sjetteplads kommer ud af seneste regnskabsår med et massivt overskud.

Overskuddet lyder på 42 millioner kroner før skat. Det meddeler klubben i en pressemeddelelse og kalder resultat for “tilfredsstillende”. Klubben direktør glæder sig også.

– Det er glædeligt, at alle tre forretningsben (fodbold, ejendomme og hotel, red.) bidrager med et positivt resultat, udtaler administrerende direktør i Silkeborg, Kent Madsen.

AGF vinder dramatisk sejr og forværrer Silkeborgs krise

Selvom overskuddet for 2023 er flot, så hamler det ikke op med det historiske overskud på 104 millioner kroner, som klubben havde i 2022. Dengang solgte klubben blandt andet Nicolai Vallys til Brøndby og Niklas Helenius til AaB.

I seneste regnskabsår har Silkeborg solgt Lukas Engel, Lasse Abildgaard og Sebastian Jørgensen, og det har kastet gode indtægter af sig.

– Det er tilfredsstillende, at vi i lighed med 2022 har realiseret betydelige transferindtægter – selskabets størrelse taget i betragtning.

– Vi har i indeværende sæson 2023/24 desuden opretholdt et højt tilskuergennemsnit per kamp i forhold til det øgede tilskuergennemsnit, som vi realiserede i 2022/23. Det er glædeligt, at det kan aflæses, da vi har meget fokus på tilskueroplevelsen – både i fanzonen og for sponsorerne, udtaler Kent Madsen.

Silkeborg kan sikre sig en plads i Mesterskabsspillet søndag, hvor klubben møder Brøndby på udebane. Kampen fløjtes op klokken 17 og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P