NordicBet Ligaen

Spændt Børsting: Aldrig troet jeg skulle spille imod AaB

Frederik Børsting har spillet 234 kampe for AaB, men søndag står han for første gang i karrieren overfor barndomsklubben. Hans nye hold, Vendsyssel FF, gæster Aalborg Portland Park, og det bliver meget specielt, fortæller den 29-årig nordjyde.

Frederik Børsting for Vendsyssel
Foto: Vendyssel FF
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Han fik debut for AaB tilbage i 2014 mod FC Midtjylland.

Dengang var Frederik Børsting en lokal 19-årig knægt, som havde slået igennem på det nordjyske fodboldflagskib.

Otte år – og 233 kampe – senere forlod Børsting hjerteklubben til fordel for SK Brann i Norge. Det var i 2022, men nu er Børsting hjemme i Nordjylland.

Han tørner dog ikke ud for AaB, men for egnens “lillebror” Vendsyssel FF. Søndag mødes de to hold i et nordjysk lokalopgør i NordicBet Ligaen. Det er samtidig første gang, at Frederik Børsting spiller imod hans gamle klub.

– Det bliver specielt, det er der ikke nogen tvivl om. Jeg tror ikke, jeg havde regnet med, at jeg skulle spille på Aalborg Portland Park som udebanehold nogensinde. Men alt kan ske i fodbold. Nu er jeg spændt, og jeg glæder mig helt vildt, fortæller Børsting til campo.dk.

Frederik Børsting for Vendsyssel
Frederik Børsting præsenteres i Vendsyssel FF tilbage i januar. Foto: Vendyssel FF

Den 29-årige kantspiller er flyttet hjem til Aalborg igen, og selvom mange ting fylder i optakten til opgøret, så håber han, at det hele falder til ro så snart bolden ruller.

– Jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg skal tage det, og hvad jeg skal forvente. Jeg regner stærkt med, at med det samme kampen bliver fløjtet op, jamen så har jeg kun ét fokus og det er at vinde for Vendsyssel.  

– Og så må vi se, hvordan det ser ud, når kampen den slutter, og hvordan det så føles bagefter. Det må vi tage dér, lyder det spændt fra Børsting.

Mødet med Vesttribunen

Nok befinder AaB sig i det næstbedste fodboldselskab, men NordicBet Ligaens tophold oplever stor opbakning på hjemmebanen. Særligt på Vesttribunen, hvor de stemningsskabende fans holder til.

Børsting tør da hellere ikke gisne om, hvilken modtagelse han får fra de gamle fans.

– Det er umuligt at sige, men jeg har altid haft et rigtig fint forhold til fansene og synes, de er helt fantastiske. Det vil jeg altid synes.

– De er jo kun blevet vildere og vildere i de to år, jeg har været væk. De er fantastiske, og det synes jeg også, selv hvis der kommer buh-råb mod mig, når jeg nu spiller for et andet hold.

AaB's Frederik Børsting har scoret til 1-0 i 3F Superliga-kampen mellem AaB og Vejle Boldklub på Aalborg Portland Park, mandag den 26. oktober 2020.
Frederik Børsting (th.) jubler sammen med Lucas Andersen (tv.) efter en scoring mod Vejle tilbage i 2020 på Aalborg Portland Park. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Børsting har stadig mange venner og gode bekendtskaber i AaB, som han kom til fra den lokale klub RKG Klarup som 12-årig. Men alt glemmes for en stund, når bolden ruller søndag eftermiddag.

– Det bliver en meget intens kamp, er jeg ret sikker på. AaB kommer flyvende ud fra start og vil prøve at overrumple os og sikkert gå efter at få en hurtig scoring.

FC Fredericia smider vigtige point til bundhold

– Og så handler det for os om at stå imod det pres, de og fansene kommer med. Vi skal vise vores kvaliteter, og så ender vi forhåbentlig med en sejr.

Regner du med at score?

– Åh, ja det kunne være dejligt med et mål.

Og skal man regne med en jubelscene?

– Det får vi at se, slutter en grinende Børsting.

Børsting er startet inde i Vendsyssels første to kampe i år, som har budt på uafgjort mod Hillerød og knusende storsejr over Sønderjyske.

Opgøret mod AaB fløjtes op søndag klokken 15 og kan ses på Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P