Premier League

Højlund glæder sig over PL-hæder: Mit favoritmål i februar

Rasmus Højlund er som den første dansker nogensinde blevet kåret til månedens spiller i Premier League, og særligt ét mål husker han tilbage på med glæde.

Rasmus Højlund er månedens spiller i Premier League.
Foto: Manchester United FC

I alt 80 danskere har fået mindst én kamp i den engelske Premier League.

Af dem har kun én vundet prisen som månedens spiller.

Den pris har Rasmus Højlund nemlig taget sig af for februar 2024, efter han scorede fem mål i fire kampe i årets anden måned.

Højlund var nomineret til prisen sammen med spillere Phil Foden, Joao Gomes, Pascal Gross, Rodrigo Muniz, Bukayo Saka og Ollie Watkins, og det er netop konkurrent-feltet, der gør danskeren særligt glad for prisen.

– Jeg er virkelig glad. Selvfølgelig er det et stort privilegium at få den her pris, specielt med de kandidater, der også var nomineret. Jeg er meget taknemmelig og glad for prisen, siger Rasmus Højlund til Manchester Uniteds hjemmeside.

Rasmus Højlund har siddet ude med en skade i Manchster Uniteds seneste to kampe, som begge er blevet tabt. Inden da stod han dog for begge mål i 1-2-sejren over oprykkerne fra Luton, og særligt det ene af målene i den kamp husker han tilbage på med glæde.

– Jeg har scoret forskellige typer mål, men mit favoritmål må næsten være det jeg scorede med brystet mod Luton, det kunne jeg virkelig godt lide.

– Når det kører for en, kommer den slags mere naturligt til en, tror jeg.

Rasmus Højlund er månedens spiller i Premier League.
Foto: Manchester United FC

– Jeg satsede nok ikke på at sætte den så godt i målet, men jeg var ret imponeret over min egen tanke, hvor jeg forsøgte at sende min krop mod målet og forsøgte at se, om jeg rent faktisk kunne få noget ud af det, og det endte med at lykkes til perfektion, vil jeg sige, lyder det fra Højlund.

Du kan se Højlunds to mål mod Luton herunder:

Rasmus Højlund fik særligt i starten af sin tid i Manchester United en del kritik for ikke at score i Premier League.

Først i hans 15. Premier League-kamp, 3-2-sejren over Aston Villa på Boxing Day, fik han hul på bylden, og siden har har scoret i samtlige ligakampe, han har spillet.

Selv tilskriver Højlund det samarbejdet med klubbens øvrige offensive spillere, herunder særligt Marcus Rashford og Alejandro Garnacho.

– Jeg synes, at vi, også til træning, begynder at forstår hinanden og hinandens [løbe-] mønstre, og så får vi også frihed fra manageren til at skifte position i løbet af kampene.

– Jeg synes, at vores styrker passer ret godt sammen, så jeg er taknemmelig for dem og for resten af mine holdkammerater fra midtbanen og ned, lyder det fra Højlund.

Første dansker nogensinde: Fornem PL-hæder til Højlund

Den danske angriber fortæller desuden, at han håber at komme direkte tilbage til den scoringsstime, som han stadig har gang i.

– Det ville være dejligt. Lad os se, men jeg er tilbage så hurtigt som muligt. Jeg vil ikke sætte en dato på, for det vil bare forstyrre ting, men jeg tror ikke, vi er langt væk, lyder det fra Højlund.

Manchester United møder Everton på Old Trafford lørdag, inden der næste søndag venter et brag mod Liverpool i FA Cuppens kvartfinale.

Derefter venter der for Rasmus Højlunds vedkommende, måske, to landskamp med Danmark mod henholdsvis Schweiz og Færøerne.

Rasmus Højlund har foruden prisen som månedens spiller i Premier League også modtaget prisen som måneden spiller i Manchester United.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P