Europa League

Underholdende affære ender i stor Liverpool-sejr

Liverpool slog torsdag aften vejen forbi den tjekkiske hovedstad, hvor Sparta Prag med sine mange danskere bød op til dans.

Liverpool banker Sparta Prag.

Det var offensiv fodbold og chancer i begge ender, da Liverpool torsdag aften gæstede Sparta Prag.

De mange chancer til begge hold til trods, så endte Premier Leagues førerhold med at trække sig overbevisende ud af opgøret.

Således sejrede Liverpool med 1-5 i den tjekkiske hovedstad.

Liverpool kom blæsende fra start, hvilket kastede et par store muligheder af sig tidligt i opgøret.

Skarpheden manglede dog, men da danske Asger Sørensen begik straffespark, var Alexis Mac Allister sikkerheden selv fra 11-meterpletten i det 6. minut.

Efter 0-1-målet fulgte en periode med store chancer og et stort overtag til det undertippede hjemmehold, men Liverpool formåede at holde Sparta Prag fra fadet.

I stedet viste Darwin Nunez klassen i den anden ende, da han bankede bolden ind højt i målet fra distancen. Peter Vindahl så ikke alt for skarp ud ved scoringen.

Kort før pausen blev det så til 0-3, da Darwin Nunez scorede endnu et flot mål. Denne gang flugtede han bolden ind ved fjerneste stolpe – og den danske Prag-keeper kunne intet stille op.

Efter pausen åbnede netop indskiftede Conor Bradley med at score et selvmål på sin første berøring efter mindre end et minut, så der pludseligt stod 1-3.

Luis Diaz kunne dog allerede i det 53. minut dræbe ethvert håb om comeback for Sparta Prag.

Mere offensivt fodbold og flere chancer til trods, forblev stillingen 1-4 frem til kort før slutfløjt, hvor Dominik Szoboszlai stemplede ind og gjorde det til resultatet 1-5.

Sparta Prag havde stor ære af kampen, men den individuelle klasse i de afgørende situationer var til at få øje på.

Asger Sørensen blev skiftet ud med en skade en slutningen af første halvleg. Det samme gjorde Ibrahima Konate for Liverpool i pausen.

Der venter nu et svært opgør for cheftræner Brian Priske og co. når Sparta Prag torsdag om en uge gæster Anfield.