NordicBet Ligaen

AaB præsenterer kæmpe millionunderskud

AaB har tirsdag offentliggjort regnskabet for 2023, og de røde tal på bundlinjen fra forrige regnskabsår er kun blevet skrevet med endnu fyldigere rød pen. Men det er helt som forventet, lyder det fra det nordjyske.

AaB han ansat Michael Tuxen Boll som ny administrerende direktør.

Underskuddet er fordoblet i AaB.

Det står klart tirsdag, hvor traditionsklubben har offentliggjort regnskabet for 2023. Og her står det klart, at resultatet før skat er blevet markant dårligere.

Helt præcist er underskuddet før skat vokset fra 15,8 millioner kroner i 2022 til 34,4 millioner kroner i seneste år. Klubben kalder resultatet forventeligt.

AaB rykkede i 2023 ud af Superligaen, og tilværelsen i NordicBet Ligaen betyder en nedgang i tv-penge. Trods en tilværelse på næstbedste niveau har AaB oplevet en stigning i indtægter på kampdage.

Til gengæld er indtægter fra samarbejds- og sponsoraftaler skrumpet i 2023, hvilket klubben forklarer med nedrykningen.

Sønderjysk fadæse – AaB beholder førstepladsen

Personaleomkostningerne i klubben, dette blandt andet værende løn til spillerne, er faldet mindre end forventet, og det samme siges om resultatet af transferaktiviteter.

AaB’s nytiltrådte direktør Michael Tuxen Boll kalder underskuddet utilfredsstillende, men er dog fortrøstningsfuld.

Influencer undskylder og trækker sig fra AaB

– For AaB er dette naturligvis langt fra et tilfredsstillende resultat, men vi har sat gang i en positiv turnaround af forretningen og vores klub, hvilket er afgørende for at sikre, at AaB fremadrettet bliver en endnu større faktor inden for oplevelsesøkonomien, udtaler direktøren i en pressemeddelelse.

Klubben har haft gang i en besparelse, men har alligevel foretaget flere ansættelser omkring akademiet og på førsteholdet.

– I den sportslige sektor er vi allerede i gang med en videreudvikling, hvor AaB Akademiet er i centrum. Vi ønsker at skabe en bæredygtig forretning og klub, hvor det langsigtede mål er at skabe et 3F Superligahold, som kan være konkurrencedygtigt i toppen af dansk fodbold. Denne målsætning bygger på at udvikle lokale talenter fra AaB Akademiet til 3F Superligaen og til international fodbold, slutter Michael Tuxen Boll.

AaB forventer et resultat for 2024 på mellem minus 24 og minus 34 millioner kroner. Klubben regner med at rykke tilbage i 3F Superligaen til sommer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P