Premier League

Tilskuer arresteret for sang i Manchester-derby

Greater Manchester Police bekræfter, at deres betjente søndag arresterede en tilskuer for angiveligt at have sunget fornedrende sange i Manchester-derbyet søndag aften.

Fan arresteret til manchester derby for fly-imitation.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

I England strækker ytringsfriheden sig ikke helt ind på landets fodboldstadioner.

Det fik en mand søndag aften at føle, da han blev arresteret i derbyet mellem Manchester City og Manchester United.

En video på de sociale medier viste søndag en mand blandt hjemmeholdets fans, der så ud til at imitere et fly – hvilket kan betragtes som en reference til flykatastrofen i München i 1958, der kostede 23 mennesker, herunder otte Manchester United-spillere, livet.

Manden gjorde sig angiveligt skyldig i det, man i England kalder “tragedy chanting”, hvor fans synger om dødelige ulykker eller stadion-katastrofer, der involverer spillere, fans eller på anden måde personer fra modstanderen.

– I løbet af Manchester derbyet arresterede betjente en mand efter mistanke om tragedy chanting. Som følge af meldinger fra [andre] tilskuere blev manden prompte arresteret, lyder det fra Manchester Greater Police ifølge BBC.

I England falder forseelsen tragedy chanting ind under en paragraf i bestemmelserne for den offentlige orden, der lyder:

– En person er skyldig i en forbrydelse, hvis denne med brug af truende, skadende eller fornærmende ord bevidst er skyld i chikane, forskrækkelse eller nød hos en anden person.

I England har der tidligere været tilfælde af tragedy chanting i forbindelse med flykatastrofen i München, ligesom stadion-ulykken på Hillsborough i 1989, der kostede 97 Liverpool-fans livet, og mordet på to Leeds-fans i Istanbul i 2000 har været brugt nedladende af modstanderes fans.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P