Æresdivisionen

Ajax indleder samarbejde med Jebalis japanske klub

Ajax har indledt et samarbejde med den japanske klub Gamba Osaka, der skal hjælpe hollænderne med at identificere og udvikle japanske talenter.

(From L) Ajax’s Norwegian midfielder #16 Sivert Mannsverk, Futch midfielder #08 Kenneth Taylor, English midfielder #06 Jordan Henderson celebrate their second goal during the Dutch Eredivisie football match between Ajax Amsterdam and FC Utrecht at the Johan-Cruijff ArenA in Amsterdam on March 3, 2024. (Photo by Koen van Weel / ANP / AFP) / Netherlands OUT

I Ajax har de altid været vilde med danskere, mens det har set andeledes ud med japanere.

Mens Danmark med afstand er den nation, der har haft flest spillere i den hollandske storklub, så har Amsterdam-klubbene endnu til gode at give spilletid til en japaner.

Nu tyder noget på, at det kommer til at ændre sig i fremtiden.

I hvert fald har Ajax indledt et talentsamarbejde med den japanske klub Gamba Osaka, der har den tidligere OB-angriber, Issam Jebali, i truppen.

Det strategiske samarbejde mellem Ajax og Gamba Osaka skal i første omgang løbe over en treårig periode.

– For Ajax repræsenterer det her partnerskab en betydelig mulighed for at styrke sit globale fodboldnetværk og identificere og og pleje unge talenter i det japanske fodboldlandskam.

– Gamba Osaka derimod får adgang til Ajax’ berømte træningsmetodikker til sit ungdomsudviklings-program og samtidig skabe forbindelser i den globale fodbold-verden, lyder det fra Ajax.

Ajax har igennem tiden givet spilletid til spillere fra i alt 53 nationaliteter.

Mens Danmark har haft i alt 30 spillere igennem den hollandske storklub – mere end dobbelt så mange som Belgien på andenpladsen med 14 – så har Japan altså endnu til gode at være repræsenteret på hjemmeholdet på Johan Cruijff ArenA.

Repræsentanter for Ajax og Gamba Osaska vil i de kommende måned aflægge besøg i den anden klub som led i opstarten af det nye samarbejde.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P