Championship

Officielt: Engelsk traditionsklub opkøbt af amerikansk rigmand

West Bromwich Albion er onsdag officielt gået fra et kinesisk til et amerikansk ejerskab. Det bekræfter Birmingham-klubben selv.

West Bromwich er blevet opkøbt af amerikanske Shilen Patel.
Foto: West Bromwich Albion

Efter knapt otte år på kinesiske hænder er West Bromwich nu blevet solgt.

I stedet for kinesiske Lai Guochuan er Championship-klubben nu i stedet ejet af amerikanske Bilkul Football WBA, LLC – som igen ejes af den floridianske entreprenør Shilen Patel og dennes far Dr. Kiran C. Patel.

Amerikanerne har købt i alt 87,8 procent af aktierne i West Bromwich Albion Group Limited, som er moderselskabet bag fodboldklubben West Brom.

– Jeg er glad og ydmyg over at blive den nye formynder af West Brom. I dag markerer begyndelsen på et spændende projekt for klubben i bestræbelserne på igen at komme i Premier League, lyder det fra Shilen Patel.

Overtagelsen blev godkendt af den engelske liga tidligere på måneden, og onsdag eftermiddag er handlens sidste detaljer faldet på plads.

West Bromwich er blevet opkøbt af amerikanske Shilen Patel.
Foto: West Bromwich Albion

West Bromwich var senest at finde i Premier League i en enkelt sæson i 2020-21-sæsonen, hvor det dog blev til en hurtig retur til The Championship med en 19. plads.

Fra 2010 til 2018 var klubben uden afbrydelser at finde i landets bedste række.

– Succes kommer ikke natten over, men det er min ambition at viderebygge på klubbens nuværende og historiske styrker og omgive West Bromwich Albion med interessenter af høj kvalitet både nationalt og globalt, lyder det fra Patel.

Købet menes at koste Patel på den gode side af 70 millioner euro – svarende til cirka 522 millioner danske kroner.

West Bromwich er efter sæsonens første 34 kampe at finde på femtepladsen i The Championship.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P