Kvindelandsholdet

Harder sørgede for uafgjort i dansk test mod Østrig

Det danske kvindelandshold testede onsdag formen mod det østrigske landshold, og i den spanske varme kom de to landshold fra kampen med uafgjort.

Det danske landshold testede formen med en træningskamp mod Østrig i Spanien.

Det danske kvindelandshold åbnede 2024 med en uafgjort mod Østrig.

På træningslejren i spanske Marbella spillede landsholdet 1-1 mod det østrigske landshold i en kamp, som danskerne chancemæssigt burde have vundet.

Særligt i anden halvleg var det danske landshold bedst, men landstræner Andrée Jeglertz må også konstatere, at første halvleg langt fra var god nok.

Allerede efter 11 minutters spil kom danskerne nemlig bagud, og det kunne de kun takke sig selv for.

I en fuldstændig ufarlig situation sendte Isabella Obaze bolden forbi holdkammeraten Stine Ballisager og over til østrigske Barbara Dunst, og den østrigske midtbanespiller satte turbo på og sendte sikkert bolden forbi Maja Bay i det danske mål.

Danskerne kom markant bedre ud til anden halvleg, som de straks fra start satte sig solidt på.

Anfører Pernille Harder fik efter fem minutter en stor chance, men den østrigske målmand tog fint fra.

Bare to minutter efter var der dog revanche for den danske Bayern München-profil, der ved bagerste stolpe stod som modtager af et fladt indlæg fra Frederikke Thøgersen på højrekanten, og uden de store problemer satte Harder sit 75. landsholdsmål ind.

Danskerne sad tungt på resten af kampen, men kort før tid var det alligevel Østrig, der var tæt på at sikre sig sejren.

På det østrigske frisparksforsøg fra feltkanten måtte Maja Bay ud i fuld længde for at redde det dykkende spark, og dermed sluttede kampen med en uafgjort.

Det danske kvindelandshold indleder kvalifikationen frem mod EM-slutrunden i Schweiz 2025 til april. Der bliver sat navn på kvalifikationsgrupperne den 5. marts.