Jupiler Pro League

Anderlechts overtidsscoring sikrer sejr over Club Brugge

Anderlecht var bagud og fik to danskerscoringer annulleret af VAR, men alligevel vandt Bruxelles-klubben danskeropgøret mod Club Brugge – den første sejr på udebane mod rivalerne i seks år.

Club Brugge og Anderlecht spillede uafgjort.
Foto: Bruno Fahy/AFP/Ritzau Scanpix

Fem danskere startede på banen, da Anderlecht søndag slog Club Brugge 1-2.

Andreas Skov Olsen og Casper Nielsen startede for hjemmeholdet, mens Brian Riemer havde fundet plads til både Kasper Schmeichel, Anders Dreyer og Kasper Dolberg.

Dermed var Thomas Delaney den eneste Anderlecht-dansker, der måtte se til fra bænken, mens Philip Zinckernagel fortsat sidder ude med en skade for Club Brugge.

Forud for kampen var der klapsalver til de to tidligere Brugge-danskere Jan Sørensen og Ulrik le Fevre, der begge er gået bort. Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix

Det var dog hjemmeholdet, der kom bedst fra start, for efter Anders Dreyer havde fået sin åbningsscoring annulleret for offside, sendte Ferran Jutgla bolden ind bag Schmeichel på et fint hovedstødsoplæg fra Hans Vanaken.

Kasper Dolberg udlignede ti minutter senere – troede han – men også hans mål blev annulleret efter VAR-gennemgang som følge af en hånd på bolden i opspillet fra Thorgan Hazard.

Riemer og Anderlecht kan tangere 10 år gammel rekord

Med ti minutter tilbage af kampen lykkedes det til gengæld de to Anderlecht-danskeres argentinske angrebskollega, Luis Vazquez, at score et mål, der fik lov at stå, da han steg flot til vejrs og stangede Thorgan Hazards indlæg ind bag Simon Mignolet i Brugge-målet.

Bedst som de kampen gik ind i overtiden, og de to hold forberedte sig på en pointdeler, stjal gæsterne alle tre point.

Anders Dreyer fik lidt tilfældigt bolden i feltet, og selvom det egentlig var en afslutning, så endte danskerens skudforsøg for fødderne af ecuadorianske Nilson Angulo ved bagstolpen, og den sydamerikanske midtbanespiller kunne stort set ikke undgå at score i de tomme mål.

Med sejren lægger Anderlecht afstand til Club Brugge på tredjepladsen, hvor der nu er 12 point, der skiller de to danskerklubber.

Anderlecht har trods dagens sejr fortsat fem point op til Royale Union SG, der desuden har en kamp i hånde, på førstepladsen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P