FIFA

Danmark falder på FIFA’s første rangliste i 2024

Mens der er status quo i toppen af FIFA’s verdensrangliste, så falder Danmark to placeringer på den første rangliste i 2024.

Danmark falder to pladser på den første FIFA-verdensrangliste i 2024.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

For første gang i syv år er det danske herrelandshold gledet ud af FIFA’s top-20.

Det danske landshold, der ikke har været i aktion siden nederlaget til Nordirland i november, falder to pladser på den første verdensrangliste i 2024, og dermed indtager Kasper Hjulmands tropper nu en 21. plads.

Det er Iran og Senegal, der siden nytår har været i aktion ved henholdsvis Asian Cup og AFCON, der overhaler det danske landshold.

I top-10 er der ikke sket nogen forskydninger, og derfor topper de argentinske verdensmestre fortsat listen foran Frankrig og England, mens Belgien og Brasilien udgør resten af top-fem.

FIFA forklarer sagen om det blå kort i professionel fodbold

Angola og Asian Cup-vinderne fra Qatar er højdespringerne på årets første verdensrangliste, hvor de avancerer henholdsvis 24 og 21 pladser til en 93. og en 37. plads.

Det danske landshold lå i 2023 stabilt på ranglistens 19. plads, men en enkelt undtagelse i september, hvor det blev til en 18. plads.

Den næste FIFA-verdensrangliste udkommer den 4. april. Til den tid vil det danske herrelandshold have spillet venskabskampe mod henholdsvis Schweiz og Færøerne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P