Premier League

PL-chef: VAR er for dårligt – men ændring er på vej

Premier Leagues Chief Football Officer, Tony Scholes, erkender, at VAR stadigvæk ikke fungerer optimalt, men at ændringer i brugen kan gøre en stor forskel for oplevelsen på stadion.

David Coote efter at have lavet en VAR-gennemgang i Premier League.
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix.

VAR blev for første gang brugt på den helt store scene under VM i 2018.

Sidenhen er systemet blev indført i stort set alle de største ligaer i Europa.

Opbakningen til den virtuelle dommerhjælp er dog blandet i fodboldverdenen, hvor især fans er utilfredse med VAR og den måde, som det fungerer på.

Netop tilskuernes oplevelse erkender Premier Leagues Chief Football Officer, Tony Scholes, også er for dårlig.

Det fortæller Scholes på Premier Leagues hjemmeside.

– Det er klart, at ikke alt i VAR-verdenen er perfekt. Det er vi klar over, og vi ved, at vi har arbejde foran os.

– Der, hvor VAR-erfaringen er dårlig, er i stadionoplevelsen for fansene. Det er langt fra godt nok, og det ved vi godt. Det påvirker vores fans’ nydelse af kampen, og vi ved, at det er nødt til at ændre sig, siger Tony Scholes.

Premier League-chefen afslører, at han drømmer om, at fodboldfans kan være med hele vejen fra overvejelserne starter til beslutningen bliver taget.

Det er dog svært at nå derhen ifølge Scholes, da man som liga er låst og ikke bare individuelt kan bestemme, hvordan VAR-skal bruges.

– Vi er låst fra at kunne gøre noget på grund af IFAB (International Football Association Board, red.), som i øjeblikket står fast på, at vi ikke kan bruge lydoptagelser fra VAR.

PL gør status: VAR virker næsten 100 procent af tiden

– Min egen holdning er, at vi vil nå til et punkt, hvor både videoen og lyden bliver afspillet live, og så bagefter brugt til at forklare dommen. Hvor langt vi er fra det, ved jeg ikke.

– En udvikling, som vi forventer kommer ind snarest, er, at dommerne vil annoncere deres beslutning, efter VAR-gennemgangen, til tilskuerne, afslører Tony Scholes.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P