Jordan Henderson debuterede for Ajax, da Amsterdam-klubben lørdag fik point i De Topper-derbyet mod topholdet fra PSV.

Ajax spillede uafgjort mod PSV i Jordan Henderson-debut.

Der var 90 minutter i Jordan Henderson, da han lørdag debuterede for Ajax.

Den engelske midtbanespiller fik æren af at debutere i et ægte De Topper-derby, derbyet mellem Ajax og PSV, der i Holland kun overgås af De Klassieker-derbyet mellem Ajax og Feyenoord.

Det blev et derby, der endte med 1-1 og dermed pointdeling mellem de to storklubber – PSV’s blot andet pointtab i denne sæson.

Steven Berghuijs bragte efter 19 minutters spil hjemmeholdet på Johan Cruijff Arena foran 1-0, men evigt farlige Luuk de Jong udlignede et kvarter senere.

Luuk de Jong var i anden halvleg uheldig med ikke at blive dobbelt målscorer, men den høje angriber måtte se sit hovedstød prelle af på overliggeren.

Efter en historisk dårlig sæsonstart har Ajax så småt fået maskineriet igang, og lørdagens kamp var klubbens 12. kamp i træk uden nederlag i Æresdivisionen.

PSV tangerer vanvittig rekord – Luuk de Jong bliver historisk i ny sejr

Trods den gode stime, der har bragt Ajax op som nummer fem, så er det kun matematisk muligt for dem at hente PSV på førstepladsen.

Lørdagens uafgjorte var Eindhoven-klubbens blot andet pointtab i sæsonens første 20 ligakampe, og de har således 13 point ned til Feyenoord på andenpladsen.