LaLiga

Medie: Her er de seks kandidater til Barca-jobbet

FC Barcelonas cheftræner, Xavi, meddelte lørdag aften, at han forlader jobbet, når sæsonen er ovre. Allerede nu spekulerer de spanske medier i, hvem aftageren bliver.

Soccer Football - LaLiga - FC Barcelona v Villarreal - Estadi Olimpic Lluis Companys, Barcelona, Spain - January 27, 2024 FC Barcelona coach Xavi before the match REUTERS/Albert Gea
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

FC Barcelona led et ydmygende nederlag lørdag aften, da catalanerne tabte med hele 3-5 til Villarreal på hjemmebane.

Det fik efterfølgende klubbens cheftræner, Xavi, til at meddele på et pressemøde, at han stopper til sommer, når sæsonen er slut.

Efter rædselskamp: Xavi stopper i Barcelona til sommer

Den overraskende og store nyhed har naturligvis medført spekulationer i, hvem der skal overtage cheftrænersædet, når Xavi forsvinder.

Selvom Barcelona formentlig endnu ikke så langt i den processen, så har et stort spansk medie allerede fundet seks mulige kandidater til jobbet i Catalonien.

Mediet AS skriver således, at flere store navne sættes i forbindelse med jobbet, mens også flere små overraskelser er i spil.

Se de seks navne efter reklamen.

Jürgen Klopp
Den 56-årige tyske træner har været manager i Liverpool siden oktober 2015. Klopp meddelte dog fredag den 26. januar, at han, ligesom Xavi, stopper som manager, når 23/24-sæsonen slutter til sommer. AS melder, at FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, skulle være stor tilhænger af Klopp, og at han længe har været en drømmetræner for Barca-bossen. Den tyske manager meddelte dog selv i forbindelse med sin kommende afgang, at han minimum holder et års pause fra trænergerningen.

Mikel Arteta
Den 41-årige spanske træner er nuværende manager for Arsenal, hvilket Arteta har været siden 2019. Inden Arsenal-manden debuterede som manager i klubben, var Arteta assistentræner for Pep Guardiola i Manchester City fra 2016-2019. Derudover har den tidligere Arsenal-, Everton-, FC Barcelona- og Paris Saint-Germain-spiller fået sin fodboldopdragelse på catalanernes fodboldakademi, La Masia. AS melder, at Laporta sågar også overvejede om Arteta skulle overtage tøjlerne i klubben, da man valgte at fyre Ronald Koeman tilbage i 2021.

Rafael Márquez
Den 44-årige mexikaner er i dag cheftræner for FC Barcelonas ungdomshold, Barca Atlètic, hvilket Márquez har været siden 2022. Han skulle ifølge AS have et godt forhold til Barca-præsidenten, Joan Laporta, og klubbens sportsdirektør, Deco, mens Márquez også selv tidligere har tørnet ud for “Blaugrana” i sin aktive karriere. I forbindelse med Xavis opsigelse lørdag aften, har Márquez ifølge AS også været ude og udtale, at “det er et job, man ikke kan sige nej til”.

Thiago Motta
Den 41-årige italienske træner er i dag cheftræner for Serie A-klubben Bologna, hvilket Motta har været siden 2022. Derudover har Motta også tidligere været cheftræner i både Genoa og Spezia i Italien. Ligesom Mikel Arteta har Thiago Motta også fået sin fodboldopdragelse på FC Barcelonas fodboldakademi, La Masia, mens han også spillede i klubben fra 2001-2007. Ligesom Rafael Márquez har Motta også forholdt sig til det kommende ledige job i Barcelona, hvor italieneren dog let og elegant svarede udenom spørgsmålene, mens han ifølge AS også skulle have et godt forhold til Deco.

Míchel Sánchez
Den 48-årige spanske træner er i dag cheftræner i Girona, som har overrasket alt og alle i denne sæson. Den catalanske overraskelse ligger efter 21 runder i LaLiga på andenpladsen og har i store dele af sæsonen indtaget LaLigas førsteplads. Míchel var med på sidelinjen tidligere på sæsonen, da netop Girona besejrede FC Barcelona med 2-4 på storklubbens hjemmebane. Netop den præstation og de mange øvrige i denne sæson skulle ifølge AS have givet et positivt indtryk hos både selve Barcelona som klub, men også dens fans.

Sérgio Conceicão
Den 49-årige portugiser er i dag cheftræner i FC Porto i Portugal, hvilket han har været siden 2017. Efter denne sæson har Conceicão dog kontraktudløb med den portugisiske storklub, mens cheftræneren også har Jorge Mendes, som sin agent. Mendes er et kendt navn i FC Barcelona, da agenten har et rigtig godt forhold til præsidenten, Joan Laporta, mens han blandt andet også repræsenterer spillere som Joao Felix og Joao Cancelo, samt klubbens sportsdirektør, Deco. Derfor mener AS, at den nuværende Porto-træner efter alt at dømme også vil være et af de navne, som vil dukke op, når Barcelonas jagt på en ny cheftræner starter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P