Leeds brød vanvittig forbandelse: Ventetiden er ovre!!!

Da Leeds United mandag aften blev trukket som hjemmehold i FA Cuppens fjerde runde mod Plymouth Argyle, brød Yorkshire-klubben en helt absurd stime.

Leeds brød vanvittig lodtrækningsstime.
Foto: Scott Heppell/Reuters/Ritzau Scanpix

På papiret var det hverken en fantastisk eller en forfærdelig lodtrækning for Leeds.

I FA Cuppens fjerde runde skal klubben nemlig op mod Championship-kollegaerne fra Plymouth, men kampen, der spilles på Elland Road den 27. januar, bryder noget af en stime for Leeds.

Det er nemlig første gang i 14 FA Cup-lodtrækninger i træk, at Leeds bliver udtrukket som hjemmehold og ikke udehold.

I FA Cuppen tages der, i modsætning til den danske pokalturnering, ikke hensyn til holdenes rangeringen, og derfor har det hold, der ryger først op af bowlen, altid hjemmebanefordel. Det blev på Leeds sociale medier fejret.

– HJEMMEBANE!!! VENTETIDEN ER OVRE!!!

– Dobbelttjekker lige, men det ser ud til, at vi spiller HJEMME mod Plymouth i fjerde runde af FA Cuppen.

Spilles det første opgør uafgjort, skal der spilles omkamp på det andet holds hjemmebane, og den situation var Leeds ude i så sent som sidste år, hvor de slog Cardiff over to kampe.

Lodtrækning i FA Cup: To storopgør venter i fjerde runde

Stimen startede i januar 2016, efter Leeds hjemme på Elland Road havde slået Rotherham 2-0 i tredje runde, var udekampen mod Bolton den 30. januar den første af det, der viste sig at blive 13 lodtrækninger, hvor Leeds alle gange blevet trukket som udehold.

Om det har med uheldet i lodtrækningerne at gøre, skal være usagt, men Leeds er ikke kommet længere end til ottendedelsfinalerne – også kaldet femte runde – i FA Cuppen siden 2003, hvor Sheffield United blev endestationen.

Blot en enkelt gang har den traditionsrige Yorkshire-klub hævet FA Cup-pokalen – det skete efter en 1-0-sejr over Arsenal på Wembley i maj 1972, hvor Allan “Sniffer” Clarke blev matchvinder.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P