3F Superligaen

‘Horsens-indkast’ i Odense: Mads Lyng vil ændre OBs mentalitet på dødbolde

Mads Lyng er ny assistenttræner i OB, og den 40-årige jyde bliver manden med ansvaret for standardsituationerne i den fynske klub. Og det er et område, Lyng har stor erfaring med.

OB ansætter Mads Lyng som assistenttræner.
Foto: OB

Mads Lyng er ny mand i Ådalen, og for den 40-årige jyde er opgaven klar: OB skal blive farligere på standardsituationer.

Det betonede fodbolddirektør Björn Wesström i præsentationen af Lyng, og det er et område, der bekommer den tidligere Horsens-assistent vel.

Lyng har stor erfaring med emnet, og den nye OB-assistent mærker da også, at hans nye arbejdsgiver ønsker at prioritere dødboldene.

– Standarder skal opprioriteres og gennem samtalerne med Björn (Wesström, red.) og Søren (Krogh, red.) har jeg også 100 procent fået fornemmelse af, at det er det, man gerne vil, udtaler Lyng til campo.dk.

Og særligt cheftrænerens ønske om at styrke odenseanernes indsats på standardsituationer vægter højt hos den OBs nye dødboldsmand.

– Det er helt afgørende for mig, at cheftræneren synes, det er vigtigt. Synes han ikke det, så synes spillerne det heller ikke, og så bliver det dårligt. Der har jeg fået fornemmelsen af, at det her punkt virkelig, virkelig prioriteres i OB nu.

Mads Lyng ser frem til at trække på de erfaringer, han har opbygget gennem mange år som assistenttræner i AC Horsens under blandt andre Bo Henriksen. Her blev østjyderne verdensberømte i hele Fodbolddanmark for sine dødbolde.

Men man skal ikke forvente, at OB bliver et nyt ‘Horsens’ med mange spilstop og lange indkast.

– Jeg vil sige, at som modstander og tilskuer, så skal man forvente, at alt kan ske. For mig er dødbolde rigtig mange ting. Lange indkast, ja, men det kan også være korte, hurtige indkast taget på midten af banen, som der skal spilles et bestemt sted hen. Det kan også være kombinationer.

– Det kan være rigtig mange ting, og det er dét, vi skal have en forståelse af i OB: At dødbolde fylder meget i spillet. Specielt i dansk fodbold.

Målet er klar

Lyng og resten af trænerteamet var med, da OB-truppen havde første træningsdag torsdag. Nu venter en vinteropstart, hvor spillerne skal i form, og hvor trænernes tanker skal implementeres.

Standardsituationer er sjældent populært at træne blandt spillere, særligt ikke når termometeret fryser til af bare kulde. Men spillerne kan se frem til en mangfoldig dødboldstræning under Mads Lyng.

Nordsjælland og Horsens smelter sammen i Odense: Mads Lyng ser store perspektiver i OB

– Mange forbinder dødbolde med ham, der sparker eller kaster, og ham, der skal heade den i mål. For mig er alle spillere involveret. Lige fra andenboldspillet til dem, der står i restforsvaret til dem, der laver screeninger til nogen, der laver kombinationer.

Dødbolde fylder meget hos den 40-årige Lyng, men det har det ikke gjort i Odense. Og det er Mads Lyngs ambition, at rykke på mentaliteten hos de blå- og hvid-stribede fodboldspillere.

– Det er mit mål at komme dertil, hvor alle spillere tænker, “nu er der en dødbold, og der har jeg en vigtig rolle at spille, og det er vigtigt, fordi det afgør, om vi vinder eller taber point”, slutter Mads Lyng.

OB spiller sin første træningskamp i denne vinteropstart den 13. januar klokken 13 mod Kolding IF fra NordicBet Ligaen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P