Premier League

Tidligere Manchester City-profil om Guardiola: Gav mig et andet syn på fodbold

Den nuværende FC Barcelona-spiller Joao Cancelo fortæller i en podcast, hvordan det er at arbejde sammen med Pep Guardiola, og hvad det er, der gør ham speciel som træner.

Pep Guardiola og Manchester City har mulighed for revange mod Leicester City i lørdagens Premier League-kamp. Senest de to hold mødte hinanden vandt Leicester Community Shield-finalen på Wembley 7. august i år. Foto: Oli SCARFF / AFP.

Selvom Joao Cancelo stadig er ejet af Manchester City, så har portugiseren ikke spillet for klubben siden januar 2023.

Den portugisiske backspiller var nemlig udlejet til Bayern München i den anden halvdel af 22/23-sæsonen, mens han i denne sæson er blevet lejet ud til FC Barcelona.

Tidligere var Cancelo ellers en af de bærende kræfter for Manchester City under Pep Guardiolas ledelse, men de to parter giv angiveligt skævt af hinanden, hvilket førte til den midlertidige skilsmisse.

Afsløring: Derfor ville Guardiola af med Cancelo i Man City

Selvom rygterne har gået på, at Cancelo og Guardiola skulle være blevet uvenner undervejs, så har den nuværende Barcelona-spiller dog kun rosende ord om sin tidligere træner.

I podcasten PARA 1 fortæller Cancelo nemlig, hvordan hans tidligere manager i Manchester City har ændret ham som fodboldspiller.

– Pep gav mig et andet syn på fodbold. Jeg husker en periode, hvor vores resultater ikke gik så godt, og hvor vi lå på tiende- eller niendepladsen, at han kom til mig.

– Han fortalte mig, at vi skulle til at spille med omvendte backs, hvor jeg sagde: ‘Jeg ved ikke, hvordan man spiller på den måde. Jeg har aldrig gjort det før’. Til det svarede han: ‘Det vil jeg lære dig’.

– Efter træningerne blev jeg med ham og lavede nogle ting, som virkede meget basale, næsten som børneøvelser. Men når jeg så gik ind til kampene, så flød det hele bare.

– Jeg tror, at den kontinuitet han har som træner, den mentalitet han giver spillerne, især vindermentaliteten. Jeg har altid elsket at vinde, og har altid været et konkurrencemenneske, men jeg tror, at med ham er jeg blevet det endnu mere, end jeg allerede var i forvejen, siger Joao Cancelo om Pep Guardiola.

Barcelona-præsident om lejet stjerne-duo: Forlænger hvis niveauet fortsætter

Joao Cancelo har fået en god start på sin tid i FC Barcelona, hvor det i løbet af de første 21 kampe er blevet til tre mål og to assist.

FC Barcelonas næste kamp er torsdag den 4. januar, når catalanerne møder Las Palmas på udebane i LaLiga.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P