Premier League

Nye oplysninger: Ratcliffe får indflydelse allerede i januar

Selvom der venter fire til seks uger, inden handlen bliver ratificeret, får Sir Jim Ratcliffe allerede i januar markant indflydelse i Manchester United.

Jim Ratcliffe og Ineos har sidste ord i Manchester United.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Han har købt 25 procent af aktierne i Manchester United, og allerede nu har han stor indflydelse.

Sir Jim Ratcliffe og dennes virksomhed, Ineos, får trods minoritetsejerskabet fuld kontrol over den sportslige del af Manchester United, når engang Premier League ratificerer aftalen.

Det ventes at gå i orden i løbet af fire til seks uger, hvorefter transfers, sportslig strategi og ansættelsen af nye medarbejdere vil være helt op til klubbens nye ejer.

Allerede nu skal klubben konsultere Ratcliffe, når det kommer til handler i januars transfervindue.

Klubben kan heller ikke fyre hverken manager Erik ten Hag eller fodbolddirektør John Murtough uden først at have konsulteret de nye ejere. Det fremgår ifølge Evening Standard af et 241 siders langt dokument, der er blevet publiceret på Børsen i New York.

Heller ikke lejeaftaler ind og ud kan foretages uden Ratcliffes accept, men det er ikke kun i transfervinduet, at klubbens nye ejer får markant indflydelse.

Ny Manchester United-ejer – hvem er Sir Jim Ratcliffe?

Skulle den amerikanske Glazer-familie, der stadig ejer aktiemajoriteten i Manchester United, ønske at sælge yderligere ud af deres aktier, vil Ratcliffe det første år have forkøbsret.

Til gengæld vil den amerikanske familie kunne tvinge Ratcliffe til at sælge sin andel i klubben, såfremt familien efter 18 måneder ønsker at afhænde klubben i et direkte salg.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P