Southgate: Ikke glad da jeg så Danmark

Den engelske landstræner, Gareth Southgate, var ikke decideret glad, da han så, at Danmark havnede i pulje med England.

Kasper Hjulmand og Gareth Southgate med EM-trofæet, da de begge deltog i lodtrækningen til EM 2024.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmark er havnet i samme pulje som England i gruppe C til næste års EM. I gruppen er også Serbien og Slovenien.

Den engelske landstræner, Gareth Southgate, er ikke just begejstret over at skulle møde Danmark til EM. Sidst de to lande mødtes endte det med et dansk EM-exit, da England vandt 2-1 på Wembley.

En kamp hvor Mikkel Damsgaard scorede et fabelagtigt frispark, som desværre ikke var nok, da England vandt efter forlænget spilletid og dermed slukkede Danmarks EM-håb.

Forinden havde Hjulmands tropper drillet det engelske landshold, da man i Nations League både havde spillet en kamp uafgjort hjemme i Parken, og vundet ude på Wembley.

– Jeg var ikke glad, da jeg så, at de var det første hold, der endte i vores pulje. For vi har jo haft nogle rigtig svære kampe mod dem i de seneste år. Vi ved, at lederskabet og fællesskabet er godt hos danskerne, så kampen mod Danmark bliver virkelig, virkelig hård, fortæller den Southgate til TV2 Sport.

EM 2024: Her er Danmarks pulje

Den engelske landstræner indrømmede også, at han har et stort kendskab til dansk fodbold, og dansk fodboldhistorie.

– Jeg er en stor beundrer af dansk fodbold – ikke bare for, hvad de gør nu, men også hvad de har gjort historisk set. Jeg voksede op med at se Laudrup-brødrene, Preben Elkjær og Søren Lerby og alle de andre. For et land med så relativt få indbyggere er kvaliteten imponerende. Så vi ved, at det bliver en virkelig svær kamp, siger Southgate.

EM 2024 bliver afholdt i Tyskland, og starter den 14. juni 2024. Finalen spilles en måned senere, den 14. juli 2024. Danmark møder England den 20. juni.

Danmark skal videre fra gruppespillet: Tæt på en drømmelodtrækning

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P