International Fodbold

Ronaldo står overfor søgsmål på flere milliarder kroner

Cristiano Ronaldo risikerer en økonomisk lussing af de helt store for sin involvering i promoveringen af krytobørsen Binance.

(Photo by Fayez NURELDINE / AFP)

En milliard dollars.

Cristiano Ronaldo er blevet ramt af et gruppesøgsmål på mindst en milliard dollars, svarende til 7,9 milliarder danske kroner, i erstatning for hans rolle i at promovere “non-fungible tokens”, også kendt som NFT’er.

Det skriver flere medier, herunder The Guardian og The Independent.

De omtalte NFT’er blev udstedt af kryptobørsen Binance.

Søgsmålet, der blev indgivet i en føderal domstol i det sydlige distrikt i Florida mandag, beskylder Ronaldos markedsføring af Binance for at være “bedragerisk og ulovlig”.

Ifølge sagsøgerne førte Binances partnerskab med højt profilerede kendisser som Ronaldo til, at de foretog dyre og usikre investeringer.

– Sagens dokumentation afslører nu, at Binances bedrageri kun kunne nå sådanne højder gennem tilbud og salg af uregistrerede værdipapirer, med villig hjælp og støtte fra nogle af verdens rigeste, mest magtfulde og anerkendte organisationer og berømtheder – præcis som sagsøgte Ronaldo, lyder det i søgsmålet.

Bellingham smadrer endnu en rekord: Sætter Ronaldo og co. til vægs

Mandagens søgsmål påstår, at Ronaldos markedsføring af Binance var “utroligt succesfuld”, idet man mener, at der kom en stigning på 500 procent i online-søgninger med nøgleordet “Binance” efter offentliggørelsen af fodboldstjernens egne NFT’er.


Ronaldo er fortsat i færd med at promovere Binance på sin officielle hjemmeside og sociale medieplatforme.

Senest delte han tirsdag en Binance-video på X og skrev “cooking something up” med kryptobørsen.

NFT står for “Non-Fungible Token,” og det er en type digital aktiv, der benytter blockchain-teknologi for at tildele unikke ejerskabsrettigheder og autenticitet til digitale filer, ofte kunstværker, videoer, musik eller andre former for digitale medier.

Det unikke ved NFT’er er, at de ikke er udskiftelige, hvilket betyder, at hvert token er enestående og adskiller sig fra andre. Dette gør NFT’er ideelle til at repræsentere digitale kunstværker, da de giver kunstnere og skabere mulighed for at bevare ejerskabsrettigheder og potentielt tjene på salget af deres digitale værker.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P