Premier League

Disse otte PL-klubber stemte imod ny ‘Saudi’-regel

En afstemning om at forbyde Premier League-klubber at leje spillere i klubber med samme ejer blev nedstemt. The Times sætter navn på de otte klubber, der stemte imod.

De otte klubber i Premier League der har stemt nej til forslaget om at forbyde leje af spillere fra klubber med samme ejere.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Mindst 14 af de 20 Premier League-klubber skulle støtte forslaget, men det var der kun 12 hold, der gjorde.

Dermed bliver forslaget om midlertidigt at forbyde Premier League-klubber at leje spillere i klubber relateret til samme ejer ikke til noget.

Forslaget ville blandt andet have gjort det umuligt for Newcastle at leje spillere i den saudiske liga, hvor særligt Al-Hilals Ruben Neves af flere omgange er blevet rygtet til den nordøstengelske klub som erstatning for den karantæneramte Sandro Tonali.

Al-Hilal er ligesom Newcastle ejet af den saudiarabiske investeringsfond PIF.

Foruden sig selv kan Newcastle ifølge The Times takke ligeledes saudi-ejede Sheffield United samt Manchester City, Chelsea, Everton, Wolves, Nottingham Forest og Burnley for at have stemt nej til forslaget.

For at en klub ifølge Premier Leagues definition er relateret til samme ejer skal ejeren have ‘materiel indflydelse på en klub eller en anden enhed i den samme gruppe som den pågældende klub’.

Ny undersøgelse: Premier League-klubber kæmper med skader som aldrig før

Med den definition er kun Brentford, Burnley, Fulham, Liverpool, Luton og Tottenham ‘selvstændige’.

Med Sir Jim Ratcliffes indtog i Manchester United ville den kriseramte storklub eksempelvis ikke kunne leje spillere i franske OGC Nice, som ligeledes er ejet af Ratcliffe, såfremt forslaget var blevet vedtaget.

For Newcastle drejer det sig om de tre saudiske klubber Al-Hilal, Al-Nassr og Al-Ittihad. Arsenal-ejer Stan Kroenke ejer også Andreas Maxsøs Colorado Rapids, mens Manchester City-ejerne også ejer New York City, Girona og Melbourne City.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P